Danes zvečer se pričenja Mercedes-Benz teden mode

Pričenja se modno dogajanje v Cankarjevem domu...

Danes zvečer se v Cankarjevem domu pričenja oktobrska edicija Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana. Prvi dan sicer ne bomo imeli priložnosti spremljati modnih revij, saj nas čaka nekoliko drugačno dogajanje. Otvoritev se bo namreč pričela s podelitvijo nagrad modnim oblikovalcem, ki so zaznamovali zgodovino slovenske modne scene. Sledila pa bo rastava treh velikih fotografskih imen, ki tako v domačem kot tujem modnem svetu ustvarjajo že vrsto let: Fulvio Grisoni, Saša Hess, Peter Giodani.

Zaključek današnjega dne pa bo v znamenju house ritmov in zabave, saj  iz Milana prihaja Brina Knauss, ki se je mnogi spominjajo kot članico najstniške skupine BBT. Brina sicer prihaja iz Trbovelj, a že vrsto let živi v Milanu, kamor se je podala kot manekenka. Ves čas pa je zasledovala svoje sanje, da bi postala didžejka in uspelo se ji je prebiti v samo elito klubske glabe. Brina s svojim stasom in glasbo navdušuje po vsem svetu. Je redna gostja klubov na Ibizi, v Milanu in celo v Londonu. Danes pa bo zabavala izbrano ljubljansko občinstvo.

Že v nedeljo in ponedeljek pa nas čakajo modne revije prizanih domačih in tudi tujih oblikovalcev. Predstavili se bodo:  AKULTURA, Cliché, Dajana Ljubičič, D’Alpaos, IVANMAN, MÊHLÊ, Natasa Persuh, SENS, Sofia Nogard, Susnyara, Tanja Zorn, Vlada Savić. Letošnja posebnost tedna mode je ta, da boste celotno dogajanje lahko spremljali tudi vi, preko Facebook strani Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana.