Boris Brejcha v slovenski zastavi odvrgel masko

... in navdušil desettisoč glavo množico Kurzschlussa.

Da so bile vstopnice razprodane le nekaj dni po najavi dogodka, je bil dober pokazatelj, da se nam v Ljubljani obeta prava Kurzschluss manija. Ko je včeraj na oder stopil kralj high- tech minimala Boris Brejcha, ni bilo nobenega dvoma več. Svetovno priznani didžej, ki je na elektronskih festivalih Tomorrowland, Sonus, Time Warp in Exit v plesno ekstazo spravil več deset tisoč ljudi, tudi slovenskih oboževalcev ni pustil ravnodušnih.

Boris Brejcha, ki svoje oboževalce po celem svetu navdušuje z odličnimi techno seti in svojim nepogrešljivim rekvizitom na odru- masko, je tudi na Gospodarskem razstaviščumnožico spravil v glasbeno ekstazo. Prvi žur v seriji techno Kurzschluss dogodkov v letu 2019 je poskrbel za dozo odličnih elektronskih ritmov, dobre energije in za scensko dovršen nastop edinega pravega techno Jokerja na sceni. Ta je svoj nastop podaljšal za več kot uro, v kateri je, poleg maske, med rekvizite dodal nekaj popolnoma novega.

Slovenski oboževalci so mu že ob prihodu na letališče podarili prirejeno ogrinjalo z motivom slovenske zastave, na kateri je, namesto grba, simbol Jokerja. Darila je bil nadvse vesel in ga je uporabil tudi med samim nastopom, s čimer si je prislužil huronski odziv publike. Napetost so pred in po nastopu nemškega zvezdnika na glavnem odru stopnjevali support artisti Brlee, Johnny Kaos, Adoo in Shipe. Ker je Kurzschluss prostor, kjer podpiramo mlade ustvarjalce, smo na drugem odru sočasno gostili nadobudne talente. Adonov, JONA, Dom3n, Mumyyn in Wide Dimension so obiskovalce na nogah obdržali do poznih jutranjih ur.