Beyonce: Slaviti vsako žensko in njeno telo

Pop zvezdnica v enem svojih redkih intervjujev za Elle.

Beyonce je verjetno največja pop diva sedanjega časa, ki pa z razliko od mnogih svojih slavnih kolegic, ne želi biti nenehno v soju žarometov. Zato je tudi vsak njen intervju prava redkost. Tokrat je 34-letnica, ki je pred kratkim lansirala svojo novo linijo športnih oblačil, tik pred izidom pa je tudi njen najnovejši album, spregovorila za revijo Elle UK. Queen Bey se je razgovorila o svoji najnovejši modni liniji, feminizmu, svobodi, spominih na Destiny’s Child in še o čem. Posnela pa je tudi serijo izvrstnih fotografij, na katerih med drugim pokaže, kako zelo gibčna je. V nadaljevanju prinašamo nekaj njenih misli z intervjuja.

O svoji najnovejši kolekciji športnih oblačil Ivy Park:

“Bistvo kolekcije je slaviti vsako žensko in njeno telo, medtem ko si ves čas prizadevamo postati boljše osebe. Linijo sem poimenovala Park, ker je to nekaj tako vsakdanjega. Vsi gremo tja; vsi smo tam dobrodošli. Zame je to kraj, kjer si napolnim baterije. Park mi daje moč. Mislim, da ima vsak od nas takšen kotiček, kamor se zateče v težkih trenutkih, ko se mora soočiti s stvarmi in premisliti o svojem naslednjem koraku.”

O nenehnem pritisku po popolnosti:

“Gre za to, da preusmerimo pozornost drugam. Ne gre za popolnost. Gre za namen (cilj). Pomembno je, da skrbimo za naše telo in pazimo kaj damo vanj. Ženske se moramo več posvetiti tudi duševnemu zdravju – si vzeti čas zase, za duhovnost, brez občutka sramu in krivde. Tako kot vi vidite sami sebe, bodo na vas gledali tudi drugi ljudje. Do vas bodo imeli prav takšen odnos, kot ga imate sami do sebe.”

Kako sprejema vlogo poslovne ženske, direktorice lastnega podjetja:

“Razburljivo je. Imeti moč sprejemanja končnih odločitev in prevzemati odgovornost zanje je breme, a hkrati tudi blagoslov. Zame je moč v tem, da počnemo stvari v katere verjamemo, ne da bi morali prej prositi nekoga za dovoljenje. To vpliva na način, kako dojemamo sebe in kako nas doživljajo ljudje okoli nas.”

Foto: Elle