Žensko energijo pozdravili znani iz sveta estrade in športa

Ženska energija je preplavila ljubljanski park Tivoli...

Včeraj dopoldne je ljubljanski park Tivoli napolnilo več kot 7.500 energičnih in nasmejanih tekačic iz vse Slovenije. Dame vseh generacij so se v zelenih majčkah pogumno in brezkompromisno soočile s 5- oziroma 10-kilometrsko razdaljo. 12. dm tek za ženske je minil v znamenju veselja do gibanja, humanitarnosti in sproščanja v družbi odlične glasbe in nasmejanih ljudi. Poseben pečat je pustila humanitarna nota dogodka. Letošnja donacija je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje namenjena športnemu udejstvovanju številnih otrok iz socialno šibkejših družin – kot spodbuda za čim širše vključevanje otrok na področju športa.

Vseslovenski tekaški praznik je letos minil v znamenju zelene barve. Zelena, kot simbol usklajenosti, sobivanja in harmonije z naravo, je prava barva za več tisoč žensk, ki s tekom v naravi dokazujejo, da je naravno okolje sestavni del naših življenj, ki si zasluži spoštljiv in skrben odnos prav vsakega izmed nas. Zeleno energijo so tekačice pokazale že ob prihodu na vseslovenski tekaški praznik, saj so se številne v Tivoli pripeljale kar z javnim prevozom, s čimer so storile korak k ohranitvi naše krasne narave.

Glasba je pomemben del športnega uspeha

Daje nam ritem, dviguje nam moralo, predvsem pa zvišuje motivacijo. Glasba je res sestavni del športnih preizkušenj. Brez glasbe tudi v soboto ni šlo. Že enajstič so za spodbujanje, glasbeno motiviranje ter odlično razpoloženje družbe v Tivoliju skrbeli Čuki, tokrat se je tekačicam prvič predstavil tudi najmlajši med njimi – Miha Novak. Čuke vsakič znova navduši »veličastnost dogodka in neverjetna energija, ki preplavi Tivoli. Šport, zabava, žur,« nasmejano pove Jože Potrebuješ, glava in srce Čukov, in doda: »Tudi moji hčerki Eva in Petra, prav tako žena Andreja vsako leto komaj čakajo na dm tek v Tivoliju. Malo tudi zaradi tiste magične dm vrečke, pa enotnih majčk, ki jih tudi med letom rade uporabljajo za tek.«
Za glasbeno piko na i in pravo zeleno evforijo med tekačicami in njihovimi zvestimi navijači pa je v soboto poskrbel tudi vsestranski Klemen Bunderla.

Žensko energijo so pozdravili znani obrazi iz sveta estrade in športa

Pogumne dame različnih generacij, ki so se odločile za zdrav življenjski slog, sta podprla tudi profesionalni osebni in kondicijski trener ter strokovnjak za prehrano Matej Cankar in simpatična inštruktorica zumbe Nataša Naneva. Ker se zavedata, kako pomembno je ogrevanje pred tekom, sta v soboto poskrbela, da so pogumne ženske na start odšle pravilno ogrete. Med številnimi navijači so bile tudi odlične Krimovke, ki so zmagovalkam in vsem tekačem na Oskarjevem teku podelile medalje, ter Klemen Bučan, ki je ob progi spodbujal dekleta. Za risanje nasmehov na obraze tekačic in navijačev so v Tivoliju skrbeli radijci Janja Morelj, Miha Deželak in Denis Avdić. Poseben pozdrav vsem zbranim pa je namenil tudi Zoran Jankovič, župan Mestne občine Ljubljana.

Donacija za čim širše vključevanje otrok na področju športa

Vseslovenski praznik teka, ženske energije in dobre volje ne more miniti brez humanitarnosti. Letošnja donacija dm teka za ženske je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje namenjena športnemu udejstvovanju številnih otrok iz socialno šibkejših družin. Ker igrajo športne aktivnosti v otrokovem razvoju pomembno vlogo, so pomembne pri razvijanju veščin, spretnosti in interesov, si dm ekipa z donacijo prizadeva k čim širšemu vključevanju otrok na področju športa. Donacijo je na sobotnem dogodku prevzela srčna Anita Ogulin, ki bo poskrbela, da bodo šla zbrana dm sredstva v prave roke, da bo otrokom projekta Botrstvo omogočen lažji vstop v svet športa.

V soboto v ljubljanskem Tivoliju niso zmagali le ženske in njihov pogum, predanost in volja, temveč celotne družine, ki so dokazale, da je dm tek za ženske pravzaprav postal športni podvig za vse generacije iz raznolikih okolij.

Foto: Dean Dubokovič