Življenje na visoki peti: Znate kupiti prave petke?

Verjamemo, da petke obožujete. Pa znate izbrati pravilne?

Čevlje z visoko peto obožujemo vse ženske. Z njimi smo višje, naše noge so daljše in lepše, v njih se počutimo privlačne in ženstvene, poleg tega so hudičevo seksi. Nič pa ni hujšega od ženske, katere hoja v petkah izgleda kot da bi jezdila konja. Kako se torej izogniti temu?

via GIPHY

Če imate na izbiro sandale in salonarje, izberite sandale s platformo, debelejšo peto in močnimi paščki. Zaprti salonarji z visoko peto vam bodo povzročili bolečine v prstih in stopalih, žulje in otiščance. V sandalih bodo vaše noge veliko manj trpele in kar je najpomembnejše, bolj zdrave bodo.

Ne bežite od dodatkov za blaženje stopal. Nošenje visokih pet vam bodo olajšale silikonske blazinice za pod prste in pete. Super izbira bodo tudi blazinice napolnjene z gelom. Z njimi boste zmanjšale pritisk in bolečino v stopalih.

Tanjša peta = hujša bolečina. Če je le mogoče, si izberite čevlje z debelejšo peto in podplatom. V kolikor obožujete čevlje z ultra tanko peto in od tega ne odstopate, naj imajo platformo na podplatu. Zapomnite si, več kot bo podpore za stopala, lažje in bolj udobno vam bo v visokih petah.

via GIPHY

Čevlje kupujte takrat, ko boste najbolj utrujeni. Po celem dnevu so naša stopala utrujena in otekla, zato je najboljše, da se po nov par odpravite prav v takšnem stanju. Morate si zagotoviti, da vas čevlji ne bodo tiščali. Če se boste po nakupih odpravile dopoldne, vam čevlji zvečer morda ne bodo ustrezali.

Lesene pete so veliki NE. To velja za vse čevlje, tudi za salonarje in sandale s polno peto. Les nikakor ni primerljiv z udobno gumo, ki ublaži hojo. V lesenih petah bo hoja neprijetna in neudobna, vaša stopala pa vam seveda ne bodo hvaležna.

Foto: Pinterest