Življenje na visoki peti: Prva pomoč za udobno hojo

Že eden ali dva centimetra nižja peta bo naredila čudeže!

Večurni izhod v visokih petah je lahko pravi izziv, še posebej če jih ne nosite redno. Dve neprijetni posledici sta vsekakor žulji in otiščanci, da bolečih stopal niti ne omenjamo. Ampak, vse ženske obožujemo salonarje z visokimi petami in se jim nismo pripravljene odreči. Torej, kaj lahko storimo? Na srečo vseh ljubiteljic življenja na visoki peti, smo našli prvo pomoč za nošenje vaših najljubših čeveljcev.

1. Izberite pravi model

Niste vajeni nositi pet? Za začetek si omislite platformo. V kolikor platforma zaradi posebnega dogodka, ki se ga boste udeležili, ne pride v poštev, pazite, da boste izbrali takšne, ki bodo udobne za hojo in v katerih se boste počutili stabilno. Že eden ali dva centimetra nižja peta bo naredila čudeže. Pomembno je, da se pred nakupom v vsakemu modelu sprehodite po trgovini. Če začutite še tako majhno bolečino ali nestabilnost, pomislite, kako bo šele po več urnem nošenju teh salonarjev.

via GIPHY

2. Izberite debelejšo peto

Salonarji z ultra tanko petko so nesramno seksi, zahtevajo pa dobro ravnotežje. Če ste začetnica pri nošenju petk, boste s tankimi petkami ustvarili nasprotni učinek od seksi. Za začetek bo boljše, če izberete čevlje z malce debelejšo peto. Poleg tega pazite, da bodo materiali čevlja mehki, saj takšni nevtralizirajo pritisk.

via GIPHY

3. Zalepite prste

Sliši se nekoliko hecno, ampak strokovnjaki svetujejo, da si tretji in četrti prst zalepite skupaj in s tem ustvarite manjši pritisk na stopalo.

4. Razširite čevlje

S sušilcem za lase čevlje segrejte – vročina bo material razširila. Oblecite debele nogavice, jih obujte in z njimi hodite po hiši.

via GIPHY

5. Uporabite blazinice

V trgovinah boste našli veliko različnih blazinic za čevlje s katerimi lahko ublažite bolečino in pritisk. Preizkusite jih in najdite model, ki vam bo najbolj ustrezal.

Foto: Pinterest