Vse najboljše bikini za 70 let!

Kaj ima atomsko orožje skupnega z bikinkami?

Priljubljene “bikinke” te dni praznujejo 70 let. Francoski dizajner Louise Reard je idejo za ime slovitih kopalk dobil, ko je ameriška vojska testirala atomsko orožje na koralnem otoku Bikini, ki je del Maršalovih otokov v Tihem oceanu.

Zgodovina kopalk sega daleč nazaj. Sprva je veljalo, da morajo biti ženske čim bolj zakrite pri kopanju, saj se razkazovanje telesa v javnosti ni spodobilo. Revolucionarne bikinke pa so prinesle pravo revolucijo na področju kopalk. Dekleta so si lahko privoščila več in prav zaradi slovitih bikink so nekatere dame dobila naziv “seks bombe”. Ikoničen moment v zgodovini filma, so bikinke doživele z Ursulo Andress v vlogi Bondovega dekleta.

Z razvojem bikink so ženske dobile poseben status v družbi, hkrati pa je bil to eden pomembnih korakov k svobodi in uveljavljanju pravic. Model kopalk se še danes razvija in modne hiše nam vsako leto ponujajo pestro izbiro. Da boste letos nekoliko nostalgične pa si le omislite kakšne bikinke z retro pridihom, saj boste tako v koraku z zadnjimi trendi.