Vrača se popularni trend las 70-ih

V svetu mode in kozmetike smo se že vrnili v preteklost, sedaj so na vrsti še naši lasje.

Na modnem in kozmetičnem področju smo v zadnjem času doživeli veliko povratkov trendov iz konca prejšnjega tisočletja. Zanimivo je, da so sedaj na vrsto prišli tudi nekdaj zelo popularni trendi pričesk. Gre za stil ‘shaggy hair’. Priljubljen je bil v 70-ih letih, izumil pa ga je frizer slavnih Paul McGregor, ki je žal preminil leta 2013.

Dejansko gre za stopničasto postrižene lase različnih dolžin. Pojavil se bo na dolgih in krajših laseh. Glavna prednost takšne pričeske je polnejši volumen in živahni videz. V preteklosti nihče ni bil imun na ta popularni stil. Dokaz za to sta Mick Jagger in Jennifer Aniston.

Kot zanimivost naj omenimo, da je ta stil pričeske ime dobil po liku Shaggyu Rogersu iz risanke Scooby Doo. Najboljši Scooby Doo-jev prijatelj zanemarjenega videza je bil med gledalci najbolj priljubljen, zato ni nič čudnega, da se trend ‘neurejenih las’ imenuje po njemu.

via GIPHY

Na srečo ta stil pristaja vsem oblikam obraza. Poleg tega nam je všeč, da se bomo lahko povsem zakonito naokoli sprehajale z razkuštranimi lasmi.

Foto: Instagram, Pinterest