Vrača se kultna modna slovenska blagovna znamka

Priljubljena slovenska znamka BETI bo spet zaživela

V Beli krajini so s Poletno muzejsko nočjo slavnostno praznovali šest desetletij delovanja slovenskega podjetja Beti, s katerim je bila v minulih šestih desetletjih tako ali drugače povezana skorajda vsaka belokranjska družina. Ob visokem jubileju pa je bilo najlepše darilo prav gotovo podpis licenčne pogodbe z družinskim podjetjem Konfekcijo Julija iz Metlike, s katero so obudili blagovno znamko Beti.

Na prireditvi z naslovom Beti 60 let spominov, ki jo je s petjem popestril oktet Vitis, so se na metliškem gradu spomnili poti, ki jo je v šestih desetletjih prehodila Beti, nekdaj belokranjski gospodarski čudež.

V Ganglovem razstavišču so pripravili razstavo o tovarni Beti, ki bo na ogled do 2. maja 2017, Belokranjski muzej pa je izdal tudi obsežen katalog o Beti. Oboje je posvečeno uspešnim delavkam in delavcem Beti. Avtorica razstave in publikacije, direktorica Belokranjskega muzeja Andreja Brancelj Bednaršek je ob tem povabila bivše Betine delavke in delavce, naj pridejo v muzej in posneli bodo njihove spomine na Beti ter jih tako ohranili zanamcem. Če je Beti v 60 letih doživljala vzpone in padce, pa je bilo najlepše darilo ob šestdesetletnici obstoja prav gotovo podpis licenčne pogodbe z metliško Konfekcijo Julija, s katero so obudili blagovno znamko Beti. Prvi izdelki, žensko in moško spodnje perilo ter pižame, bodo prišli na trg z letošnjo kolekcijo jesen/zima.

Kolekcijo sestavljajo modni kosi klasičnega perila za dame in gospode, Adama in Adamo ter linijo Boa za mlade. Perilo odlikuje udobni in kakovostni bombaž, ki so ga v Juliji kombinirali s čipko, barvnimi elastikami in igrivimi potiski. Dame in gospodje se bodo v udobni in brezčasni klasiki počutili odlično in z lahkoto premagovali vsakodnevne rutine.

Kolekcijo za mlade pa odlikujejo ljubki in romantični potiski, ki sporočajo, da je mladost brezčasna.

Nekaj novih izdelkov so pokazali tudi na krajši modni reviji, ki so jo popestrili z nekaj desetletij starimi izdelki iz Beti.