Triki, da boste modrček nosile še dlje

Preverite kako ravnati z modrčkom, da bo dolgo ostal kot nov.

Ponujamo vam nekaj nasvetov kako ravnati z modrčkom, da bo dolgo ostal kot nov.

1. Menjajte modrčke

Tudi modrčki potrebujejo čas, da si »odpočijejo« in da se elastični materiali povrnejo v prvotno obliko. Istega modrčka zato ne nosite več dni zaporedoma, ampak jih imejte raje od 3 do 5 in jih večkrat zamenjajte.

2. Zapenjanje

Ker je pomemben del materialov elastan, tudi modrčki sčasoma, ob pogostem nošenju, postanejo ohlapnejši. Ko ga kupite, ga nosite zapetega na najbolj ohlapni sponki na spenjalnem traku, sčasoma pa se pomikajte proti prvi, najtesnejši.

3. Nizke temperature

Modrček bi bilo najbolje oprati ročno, za kar pa pogosto ni časa. Zato ga v stroju operite pri nizki temperaturi. Vročina je namreč njegov največji sovražnik. Pa tudi posušite ga na zraku, ne v sušilnem stroju.

4. Pralna vrečka

Modrček perite v stroju v mrežasti pralni vrečki. Tako bo pred poškodbami zaščiten on in drugi občutljivi izdelki (na primer tanke nogavice), ki jih perete zraven.

5. Upoštevajte navodila za vzdrževanje

Posebni materiali zahtevajo previdnejšo nego, zato upoštevajte navodila na etiketah.

6. Kako pogosto je dobro prati spodnje perilo?

Spodnje hlačke nujno po vsaki uporabi, pri modrčku pa je odvisno, kako pogosto ga nosite, v kakšnih razmerah in pod čim. Prepogosto pranje povzroča deformacijo oblike, strukture in opore. Če ga nosite vsak dan, ga operite po enem tednu, če pa le občasno, lahko po mesecu dni. V poletnem času, ko se močno potimo, jih je treba prati večkrat.