Tri najodmevnejše spremembe v modni industriji ta hip

Tri spremembe, ki so prevetrile ozračje na modni sceni, zadevajo naslednje modne znamke: Emilio Pucci, Jil Sander in Emporio Armani.

Tri spremembe, ki so prevetrile ozračje na modni sceni, zadevajo naslednje modne znamke: Emilio Pucci, Jil Sander in Emporio Armani.

Massimo Giorgetti zapustil mesto kreativnega direktorja pri modni hiši Pucci

Massimo Giorgetti zapušča modno hišo Pucci le po dveh letih opravljanja svojega dela kot kreativni direktor. Do nenadne odločitve je prišlo po dogovoru med LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton SE) in oblikovalci, Giorgetti se od tega trenutka naprej osredotoča zgolj na svojo blagovno znamko MSGM.

Jil Sander z novima kreativnima direktorjema

Lucie in Luke Meier sta nova kreativna direktorja hiše Jil Sander, ki sta po treh letih zamenjala Rodolfa Paglialunga. Luke Meier se ponaša z lastno blagovno znamko, ki pokriva moško modo, OAMC, Lucie Meier pa svojo uspešnost dokazuje s pomembnimi položaji, ki jih je imela pri znamkah Balenciaga, Louis Vuitton in Dior. Pri slednji modni hiši je izkazala svoj talent ravno v času med odhodom Rafa Simonsa in prihoda Marie Grazie Chiuri. Modni dvojec Meier bo zadolžen tako za moško kot žensko linijo oblačil, prva kolekcija bo predstavljena junija letos.

Emporio Armani seli modno revijo v London

Novica, da Emporio Armani zapušča Pariz zaradi Londona, je ena izmed najbolj ”šokantnih” novitet v svetu mode v zadnjem času. Italijanska znamka katere estetika mnogo bolj pritiče Parizu ali Milanu po mnenju največjih modnih poznavalcev in strokovnjakov, je popolnoma šokirala z izbiro prestolnice. Kljub vsemu lahko sklepamo, da je to le ena izmed potez, ki bo privabila nove kupce in na čisto specifičen način osvežila ime modne znamke.