Največjih 7 jesenskih trendov po mnenju modnih influencerk

Modni trendi, ki bodo krojili jesensko/zimske kombinacije.

Jesenske modne kombinacije: Kaj je zares hit sezone in česa nikakor ne bomo mogli spregledati?

Čeprav se modni trendi kujejo na modnih brveh prestižnih Tednov mode, pa so ulice metropol tiste, ki pokažejo, katere smernice bodo zares narekovale aktualne modne kombinacije. Kaj se nam obeta v prihodnjih tednih in mesecih?

Instagram je zadnja leta glavni krivec, ki je celotno modno industrijo obrnil na glavo. Način, kako nastajajo in se razvijajo najnovejši trendi, se je s porastom Instagram modnih influencerk popolnoma spremenil, zato ni nič čudnega, če je trend, ki je danes med tremi najbolj priljubljenimi, naslednji mesec že skoraj pozabljen in za večino tudi nezanimiv. Danes smo v situaciji, ko ima vsak modni trend še vsaj nekaj svojih t.i. podtrendov, ki bodisi gredo v obtok ali pa izginejo še preden bi jih uspeli opaziti. A kakorkoli obrnemo, moda in modni trendi delujejo po principu kroženja, zato bodo vsi stari/novi kroji, modeli hlač, statement jakne, načini kombiniranja nakita in torbic, nenavadni pari čevljev… prišli na vrsto in uživali svojih 5 minut slave. Večkrat.

Nekaj ključnih modnih trendov smo ponesli iz lanske sezone jesen-zima, kot so recimo živalski vzorci, karo, žamet, semiš modni dodatki, škornji nad koleni… in jih bomo v naslednjih mesecih le nadgrajevali z osveženimi podtrendi in drugačnimi načini kombiniranja.


1. Oversized blejzerji

2. Živalski vzorci

3. Karo vzorec

4. Hlače z visokim pasom

5. Nagubani škornji

6. Pisane pletenine

7. Izstopajoč nakit