Trend, ki nosi sloves neminljivega

Tvid obožujejo tisti, ki sledijo modi v retro in vintage slogu, na drugi strani pa se mu nikakor ne morejo upreti tudi tisti, ki stremijo k sodobnejšim modnim videzom.

Obstajajo trendi, ki so v vsaki sezoni in obdobju prisotni med modnimi smernicami in svojega visokega položaja ne izgubijo za nobeno ceno. En izmed večnih trendov je vsekakor tvid, ki ga obožujejo tisti, ki sledijo modi v retro in vintage slogu, na drugi strani pa se mu nikakor ne morejo upreti tudi tisti, ki stremijo k sodobnejšim modnim videzom.

Tvid (ang. tweed) ima lastnosti trpežne tkanine, ki sicer po gladkosti in hrapavosti površine med tipi variirajo, ločimo pa tudi srednje lahke ter izrazito težke in grobe tkanine, ki dajejo oblačilu nekoliko robustnejši izgled. Material, ki lahko v svoji sestavi vsebuje zgolj volno ali pa je kombiniran z umetnimi vlakni, se najpogosteje uporablja za suknjiče in blejzerje. Slednji so zaradi izbranega materiala toplejši in zato udobni za nošenje kot samostojno vrhnje oblačilo ali kot kos oblačila, ki nas pod plaščem še dodatno greje.