TRandy in Goodyear od slikarstva do recikliranja

Miki Miška Andya Warhola je bila navdih za študente Fakultete za dizajn.

Miki Miška Andya Warhola je bila navdih za študente Fakultete za dizajn, ki so oblikovali sodobna “pret-a-porter” oblačila v različnih tehnikah in eksperimentirali z netekstilnimi materiali. Na eni strani umetnost z vso svojo pop-art kulturo in barvitostjo, na drugi strani pa so oblikovali temačna avantgardna oblačila iz odpadkov podjetja pnevmatik Goodyear.

Goodyear je leta 1898 ustanovil Frank A. Seiberling, ki je odprl prvi obrat v stavbi iz plošč stisnjene slame v Ohiu. Izdeloval je obloge za konjske podkve, pnevmatike za kolesa in vozove, tesnila za konzerviranje hrane, gasilske cevi in celo gumene žetone za poker. Ime je kasneje podjetje dobilo po Charlesu Goodyearu, izumitelju postopka vulkanizacije in ker je Goodyear znan po inovativnosti, ni slučaj da je recikliranje v umetnost nekaj povsem običajnega.

Študenti 3. letnikov so pod mentorstvom izr.prof. Mateje Benedetti oblikovali oblačila iz industrijskih odpadkov, ki mejijo na umetnost, saj gre za spoj med ekologijo, inovativnostjo in kreativnostjo.

Na razstavi, ki je na ogled do 15.05.2016 sodelujejo: Lina Brajlih, Julija Divjak, Tomaž Grosman, Kristina Humar, Tara Kirn, Klavdija Kolman, Katja Koveš, Alja Satošek, Ana Slak, Sara Šrimpf, Iza Tavčar in Tina Vraneš.