Tako se nosi kontroverzen Gucci

Newyorčanke nosijo kontroverzen Gucci na ne tako kontroverzen način.

Naslednja serija fotografij prikazuje Newyorčanke, ki imajo skupno strast do modne znamke Gucci.
Italijanska luksuzna znamka ženskih in moških oblačil ter modnih dodatkov, ki je eno izmed naprepoznavnejših imen modnih hiš že 95 let, nosi status visoko elegantne mode, ki pa ji večkrat očitajo nesramno kontroverznost.

V kolekciji Resort 2016 smo bili priča močni eksploziji barv in mešanju večih različnih stilov, ki še nekaj časa po ogledu modne revije ostanejo v spominu. Kakor Dolce & Gabbana in Loewe, je tudi pri Guccijevih kreacijah prevladalo kraljestvo domačih in divjih mačk, ki so pokrivale velik kos oblačila ter bila še dodatno izpostavljena s svetniškimi siji v ozadju in gorečimi plameni. Kolekcija je dovoljevala medsebojno kombiniranje vzrocev, čipk in potiskov z dodatki umetnega krzna in velikih okrasnih rož.

Gucci pa ne samo s kolekcijami na modni revijah, temveč tudi z modnimi filmi dviguje prah in povzroči dolge razprave o scenariju in kostumografiji med modnimi kritiki in uredniki. Nazadnje je bil pod taktirko Gia Coppole posnet kratek film o mitu Orfeja in Evridike, ki so ga postavili v sodoben prostor in čas, z Guccijevo izbrano kostumografijo pa dosegli hrepenenje po njihovi najbolj sveži kolekciji s pridihom 70.ih let.