Svež pomladni veter prinaša nove trende obutve

Čevlji, ki so že na prodajnih policah...

Pred nami je cvetoča pomlad in z njo se prebujajo sveži modni trendi ter nove stilske ideje. Fashioniste iz vsega sveta so s svojimi videzi pokazale največje trende že med tedni mode, ampak a veste, katera bo to pomlad in poletje najbolj trendi obutev? V Massu je na policah zapihal svež pomladni veter, ki je modno sceno prevetril z novo kolekcijo po zadnjih svetovnih smernicah. To pomlad zaseda vodilno mesto med stajlingi ulični stil s pridihom ekstravangance. Opazni so največji trendi s preporodom casual šik superg v novih oblikah in barvnih kombinacijah ter različicah na debelem narezljanem podplatu. V toplejših mesecih bodo prevladovali lahkotni poletni sandali in natikači, ki bodo to sezono igrali glavno vlogo vsake modne zgodbe. Velik poudarek bo tudi na petkah vseh vrst, to poletje pa bodo v ospredju še posebej natikači. Glavne med petami so debele pete, ki z eksplozijo barv, vzorcev in dodatkov napovedujejo igrivo modno sezono. Drzni videz bodo narekovali elegantni natikači, kot so Gucci navdahnjeni trendi ‘mules’ na debeli peti ali značilni ‘loafer’ natikači, ki so priljubljeni udobni čevelj modnega sveta. Med barvami bodo kraljevali pastelni in metalik odtenki, ‘old pink’ kot top barva sezone ter žive barve poletja, izstopali pa bodo dodatki v obliki perlic, diamantkov, bleščic, vezenin in zakovic. Nova Massova kolekcija je polna presenečenj in bo krojila najlepše stajlinge.

Urbana napoved

Šik superge bodo v vseh svojih različicah in novih oblikah ponovno zaznamovale pomladno modo. Popularen ulični stil boste ustvarili z novimi modeli, ki jih zaznamuje glamurozni sijaj metalik odtenkov in drznih dodatkov, s katerim so se prelevile v šik obutev. Najbolj izstopajoče so obarvane v sijoče kovinske tone, letos popularne nežne pastelne odtenke, med katerimi je ‘old pink’ ključna barva sezone, pa tudi najbolj preproste bele superge krasijo drobni kovinski ali vezeni detajli, kot so vezenine v obliki cvetlic, ki jih naredijo edinstvene. Superge so to pomlad edinstven modni dodatek, saj s svojim posebnim videzom naredijo še tako navadni stajling v izstopajočega. Must have bo absolutno tudi debel podplat, ki je to pomlad retro narezljan ali popolnoma raven. Med materiali prevladujejo semiš, usnje in tkanine za lahkotno poletje.

Živahne petke

Petke so letos elegantne in ekstra odštekane. Peta je glavni adut celotnega čevlja in izstopa v vseh svojih različicah. Z eksplozijo barv, vzorcev in dodatkov v zanimivih kombinacijah napovedujejo drzno in živahno pomlad. Nepogrešljive bodo nizke ali visoke kvadratne oblike pet v Gucci stilu iz 70. let, ki krasijo sandale, zaprte čevlje, takšne s platformo ali brez. V ospredju so to sezono posebne okrašene pete s perlicami, neti, zakovicami, potiski in vezeninami v videzu cvetličnih vzorcev. V trendu seveda ostajajo tudi sandali na privlačnih tankih petkah, posuti z bleščicami, obarvani v zlate odtenke in opremljeni s paskom, ki se elegantno ovije okoli gležnja.

Natikači so hit poletja

Poletne modne zgodbe bodo letos zaznamovali natikači, absolutno nepogrešljiva obutev te vroče sezone. Če so bili natikači do sedaj rezervirani samo za domače udobje in plažo, so letos nepogrešljivi na modnih ulicah in tudi v visoki modi. Skoraj kultni so že Gucci navdahnjeni trendi ‘mules’ ali cokle na debeli peti in pa značilni ‘loafer’ natikači, ki so poleg superg najbolj priljubljeni udobni čevelj modnega sveta. Natikači so lahko s sprednjim zaprtim delom, odprti, v katerih kažete prstke in pa zelo elegantni s peto. Prevladujejo tudi športni natikači priznanih znamk Nike, Puma in Adidas, ki izstopajo s prepoznavnimi logotipi in značilnimi vzorci, že dolgo pa niso več samo za na plažo, ampak so postale del urbane scene. Natikači so dejansko del skoraj vsake kolekcije in se kažejo v različnih stilih obutve, kot so to poletje tudi espadrile. Ta večna obutev na poletni modni sceni kraljuje že vrsto let v modelih z vezalkami in urbanih slip-on, zaznamujejo pa jih barviti dodatki, vezenine, kovinski neti in seveda slamnat podplat, ki je ponekod dopolnjen še z belim ‘sneaker’ podplatom. Z natikači to poletje ne boste potrebovali druge obutve, saj bodo dopolnili prav vsak staljing.