Slovenski kreativci pod eno streho

Kaj imajo skupnega Peter Movrin, smrtonosna goba in usnjene torbice?

Vse bolj priljubljena blagovna znamka Lili & Roza Tees se je konec lanskega leta združila z znamko Viva’s,  ki jo poznamo po kakovostnih usnjenih torbah. Projekta sta zaradi skupne vizije, ciljev in pogledov na modni svet postala eno in skupaj že navdušujeta z novostmi.
Leto 2017 bo pri Viva’s pravljično obarvano, zaznamovala pa ga bo rdeča mušnica, ki je plod domišljije Petra Movrina, enega najprepoznavnejših imen v slovenskem svetu mode. Movrin je klasičen črn pulover iz organskega bombaža začinil z rdečo mušnico, ki nas s svojo arhetipsko mističnostjo, popelje v skrivnostni pravljični svet brez omejitev. To je svet vil, palčkov in Alice v Čudežni deželi.

Peter Movrin o tem, zakaj ravno rdeča mušnica: “Ko po napornih decembrskih dneh že več noči nisem mogel zaspati, sem nekega večera čisto slučajno vzel v roke knjigo o strupenih rastlinah. Mušnica se mi je zdela tako veličastna in ljubezniva – kot strupeni december. Dal sem ji možnost, da nam polepša vsakdan.”

Mušnica je mistični simbol, ponazarja pravljičnost in igrivost, ki jo lahko ohranimo tudi v resnem odraslem svetu. Zaradi premišljene izbire klasične barvne palete, bele in rdeče na črni podlagi, je pulover zelo nosljiv in ga je enostavno kombinirati z drugimi kosi. Mušnica je všita na levi, srčni strani in se pojavlja v dveh različicah – samostojno in v kombinaciji z dodanimi belimi pikami, ki jih je veter z mušnice odpihnil in razprostrl po dekolteju puloverja. Pulover je na voljo v omejeni izdaji v treh različicah: že omenjenih mush.room, mush.room dots in v izvedbi za moške, mush.room men.

Foto: Matija Tomc