S podelitvijo nagrad WOW se je zaključil 10. LJFW

Nagrado DiGi WOW je prejela Jona Bednjanec, nagrado WOW LJFW pa Petja Zorec.

Četrti dan LJFW na prizorišču sicer ni bilo modnih revij, a se je kljub temu veliko dogajalo. Od 13. ure dalje so lahko obiskovalci v Showroomu pomerjali in naročali oblačila domačih in tujih modnih oblikovalcev, ki so pretekle dni svoje kreacije predstavili na modni pisti, spomladanski LJFW pa je ob 18.00 sklenila podelitev nagrad WOW. Štiri nagrade smo podelili danes, peto, za najboljšo študentsko kolekcijo, pa bomo podelili 23. maja. Takrat se bodo študentje Naravoslovnotehniške fakultete, s katero LJFW sodeluje od samega začetka, predstavili na samostojni reviji v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Pod naslovom Ko-Lab bodo predstavljene najboljše študentske kolekcije in ena izmed njih bo s strani žirije LJFW izbrana za najboljšo izmed najboljših.

Prva nagrada, ki smo jo podelili danes ni bila nagrada za najboljšo kolekcijo, ampak smo se ob jubilejni izvedbi LJFW odločili, da izpostavimo dve posebni sodelovanji. Pri vseh desetih izvedbah sta z nami sodelovala in nas vsakič sproti pomagala postaviti na višjo raven dva partnerja, zdaj že lahko rečemo, da najboljša prijatelja projekta (od tu tudi ime nagrade, WOW Best friends). Pomagala sta nam in nam stala ob strani tudi v ne najbolj rožnatih časih. Z leti sodelovanja smo vzpostavili posebno vez, saj vemo, da se lahko zanesemo drug na drugega. Tudi zaradi njiju lahko LJFW ponudi več, kot pričakujete. Tako smo nagradi Best friends podelili Immortal Models Management in pa Mič Sylingu z vrhunsko frizersko ekipo, ki sta jo skozi leta najprej poganjala kreativna vodja Tomaž Turk in Matjaž Šiška, trenutno pa pričeske nastajajo pod vodstvom Aske Kajtazović.

Nagrado DiGi WOW je prejela Jona Bednjanec. Ta nagrada je poklon, dar, priznanje kolekciji, ki jo izbere žirija posameznih gradnikov slovenske digitalne sfere. Žirijo sestavljajo različni posamezniki, ki jo s svojim delovanjem aktivno soustvarjajo. Letos so jo sestavljali: Jasna Vale, Instagram influenserka, Dejan David Kemperl, urednik revije David in Golf Klub, Pika Zrim, ustvarjalka bloga za zrele ženske 50th Avenue, Anja Korošec, ustanoviteljica in urednica NEW EDGE Magazine, Manca Vodopivec, stilistka in instagram infulenserka, Zvonimir Ferina, fotograf Buro 24/7hr in gostujoči žirant Jan Križaj, lastnik in kreativni direktor Juicy pixels. Nagrado DiGi WOW podeljuje žirija za kolekcijo, ki je najbolj instagramabilna in ima največ viralnega in editorialnega potenciala.

Nagrado WOW LJFW za najboljšo kolekcijo je prejela Petja Zorec. Nagrade za najboljšo kolekcijo so letos podelili nekateri mediji, modne urednice, novinarji, ki spremljajo in poročajo o Ljubljanskem tednu mode. Žirijo so sestavljali: Melita Kontrec, novinarka Uredništva oddaj o kulturi RTV Slovenija, Denis Živčec, Večer, Kaja Flisar, novinarka Planet TV, Branka Grbin, novinarka siol.net, Lorella Flego, oddaja Bleščica, Petra Windschnurer, glitter.si in Tjaša Kokalj Jerala, modna novinarka revij Zvezde in Avenija.

Sklepno popoldne tokratnega Ljubljanskega tedna mode je popestrila tudi glasbenica Raiven, ki je premierno predstavila videospot za pesem Širni ocean.

View this post on Instagram

Dream team ❤️❤️❤️ #LJFW

A post shared by Ljubljana Fashion Week (@ljfw) on

Foto: LJFW