Parizu se obeta najbolj modna baletna predstava

Kako izgledajo razkošni baletni kostumi za prihajajočo baletno predstavo v Pariški operi, kjer je svoj pečat pustil Olivier Roustening?

Modni oblikovalec Olivier Roustening, ki slovi kot kreativni direktor modne hiše Balmain, se je tokrat izkazal v pomembni vlogi kostumografa za prihajajočo baletno uspešnico ”Renesansa”.

Baletna predstava Renesansa, ki bo premiero doživela 13. junija v Pariški operi, vzbuja pozornost s časovnim razponom uprizoritve; balet bo trajal le 27 minut ter z izbiro sijajne kostumografije za katero bo poskrbel svetovno znan in cenjen modni oblikovalec Olivier Roustening. Tuji mediji pišejo, da se prav tako obeta nepozabna koreografija nastajajoča pod taktirko Sébastiena Bertauda, ki ga opisujejo kot najizjemnejšega baletnega plesalca Pariške opere, za seboj pa ima že mnoga sodelovanja z zvenečimi svetovnimi imeni – Laetitia Casta, Ange Leccia, Haider Ackermann in Yiquing Yin.

Olivier je pred nekaj dnevi javnosti predstavil svoje prve fotografije težko pričakovanih kostimov, ki bodo krasila telesa dvaindvajsetih plesalcev. Celotna kostumografska podoba je sestavljena iz pajkic, bodija in razkošnega vrhnjega oblačila, ki je obogateno z vezeninami, miniaturnimi srebrnimi perlami in umetnimi kamni. Glavni kostumograf je v enem izmed intervjujev dejal, da je njegov cilj bil oblikovati in izdelati klasičen baletni kostum z nekaterimi modernejšimi dodatki in oblikami v samem kroju.

Za Olivierja je to še ena izmed visoko cenjenih referenc na njegovem področju, saj so za Pariško opero do sedaj kreirali kostume in pustili svoj kreativni pečat nekateri najbolj impozantni modni oblikovalci; Yves Saint Laurent, Christian Lacroix, Karl Lagerfeld, Coco Chanel in Riccardo Tisci.