Nove trendi kavbojke: Izberite prave za vašo postavo

Kupujete nove kavbojke, pa niste prepričane kateri model izbrati? Tu smo, da vam pomagamo ;-)

Kavbojke so eden ključnih kosov ženske garderobe. Enostavne so za kombinirati, v njih boste v trenutku videti popolne, kot da ste ure in ure izbirale pravi outfit, naslednji dan pa enake kavbojke lahko oblečete k običajni kratki majici za na kavico s prijateljicami. Težave nam lahko povzroča le prava izbira kroja za našo postavo, dolžina in barva. Vsaki postavi seveda ustreza določen tip kroja. Vprašanje je, kateri?

Hruška – ozka ramena, majhne prsi, ozek pas, široki boki

Od vseh oblik teles je, verjeli ali ne, najtežje najti prave kavbojke prav za hruškasto obliko. Zakaj? Ker kavbojke težko hkrati zelo dobro pristajajo hruškastim bokom in ekstra ozkemu obsegu pasu. Zato morajo biti kavbojke za to obliko telesa elastične, ker se bodo prilegale telesu na pravih mestih. Imajo naj malo višji pas, ki bo zakril ”višek” okoli bokov in poudaril super seksi ozek pas. Če pa boste poleg tega izbrale kavbojke, ki so temnejše v delu pasu, bodo vaša stegna videti tanjša.

Z leve: Zara, Zara, Stradivarius

Podolgovata postava – dolge in ozke noge

Oh, srečnice! Ve imate manekensko postavo in pravzaprav naših nasvetov ne potrebujete, saj vašim Gisele nogicam vse krasno pristaja. Vaš edini cilj je, da noge čim bolj poudarite. Letos so ponovno zelo priljubljene hlače na zvonec, te pa vaši postavi izredno laskajo. Še posebej ekstra boste videti v svetlih in izpranih barvah.

Z leve: Pull&Bear, Mango, Zara

Peščena ura – poudarjene prsi in boki, ozek pas

Privlačno obliko peščene ure lahko poudarite praktično s čimerkoli. Pomembno je le, da ste pri izbiri kavbojk pozorne na material. Izberite raztegljive kavbojke, saj bodo poudarile vaše noge in zadnjico. Za vas je prav tako idealen visoki pas, ker bo poudaril linijo telesa. Idealen model so klasične temne skinny kavbojke ali pa skinny kavbojke na zvonec. Izogibajte se klasičnim ravnim in širokim krojem, ker bodo poudarili vse, česar si ne želite.

Z leve: Zara, Mango, Stradivarius

Atletska oziroma deška postava – malo oziroma nič oblin

Pri vaši postavi morate ustvariti vizualni efekt širokih bokov in oblin. Najprimernejše kavbojke za vas so kavbojke širokega kroja oziroma t.i. ”boyfriend jeans”, ki bodo vašo postavo poudarile na najboljši možni način. Poleg teh so trenutno mega priljubljene tudi t.i. ”mom jeans” oziroma kavbojke ravnih krojev in širokih hlačnic. Vsekakor izberite svetle barve kavbojk in široke kroje, saj bodo vizualno povečale obseg spodnjega dela telesa.

Z leve: Zara, Stradivarius, ASOS

Obrnjen trikotnik – dolge noge, velike prsi, široka ramena, širok pas

Glede na to, da so vaša ramena širša od bokov, je za vas ključno, da postavo vizualno uskladite. To boste storile s svetlimi ozkimi kavbojkami z visokim pasom in večjimi žepi. Ozke kavbojke bodo skrile nepopolnosti zgornjega dela telesa, z visokim pasom pa bo vaš obseg pasu videti ožji.

Z leve: Mango, ASOS, Zara

Majhna postava

Ženske nižje rasti običajno želijo vizualno podaljšati postavo. Za vas so zato najprimernejše temne kavbojke z visokim pasom in ozkimi zavihanimi hlačnicami – t.i. ”mom jeans”. Ta oblika kavbojk bo vizualno podaljšala, razširila in poudarila spodnji del telesa.

Z leve: Bershka, Pretty Little Things, Pull&Bear

Foto: Pinterst, Product Shoots