Nova priložnost za mlade oblikovalce!

Modni projekt, ki mladim oblikovalcem omogoča preboj na tuje trge!

Glede na izjemno uspešnost in perspektivnost projekta Fashion Scout za države jugovzhodne Evrope 2017, organizatorji z veseljem sporočajo, da se bo natečaj ponovno odvijal tudi letos.

Prva zmagovalka natečaja Nevena Ivanović – Neo Design, je svojo kolekcijo predstavila na tednu mode v Londonu in s tem prisotne opozorila na (še) neizkoriščen oblikovalski potencial regije. Temu pa sledi nadgradnja projekta, katerega namen in cilj je oblikovalce znotraj le te čim bolj kvalitetno predstaviti in jim omogočiti dostop do čim večjega trga za lasten razvoj, ter razvoj regije. Tako bodo v naslednji etapi projekta lahko sodelovali tudi oblikovalci Slovenije, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Črne gore. Glavna nagrada, predstavitev kolekcije na tednu mode v Londonu, ostaja.

Tokrat se bodo oblikovalci na FS SEE lahko prijavili preko lokalnih modnih dogodkov, v primeru Slovenije preko LJFW. Rok za oddajo osnutkov kolekcij je konec januarja 2018. Trije izbrani iz vsake države bodo svoje kolekcije predstavili na finalnem izboru, ki bo potekal na tednu mode v Beogradu, aprila 2018, pred mednarodno strokovno žirijo. Poleg glavne nagrade pa bodo imeli prijavljeni možnost svoje delo predstaviti na tednih mode v državah, ki na natečaju sodelujejo. Podrobnosti pristopa k natečaju bodo v kratkem objavljene na spletni strani LJFW.

Znana je zmagovalka Fakultete za dizajn

LJFW je dogodek, ki želi premišljeno podpirati mlade oblikovalce. Tako se je novembra odvila še ena ena letna predstavitev študentov Fakultete za dizajn, na kateri so se mladi predstavili s svojimi kolekcijami in kot vedno navdušili. Ivana Geljić je na novembrski ediciji LJFW prepričala strokovno žirijo s svojo kolekcijo ID. Mlada oblikovalka bo svojo novo kolekcijo predstavila na pomladni ediciji LJFW.