Nepozabni modni trenutki s kraljeve poroke

Nepogrešljivi modni detajli in posebni gostje, ki so zaznamovali poroko leto.

Nepogrešljivi modni detajli in posebni gostje, ki so zaznamovali poroko leto.

V soboto se je odvijala težko pričakovana kraljeva poroka, na katero se je poleg Meghan in Harryja pripravljala vsa svetovna javnost, ki je že mesece pred slavnostnim obredom razkrivala detajle in posebnosti ter stopnjevala napetost do končnega trenutka.

Česa nikakor nismo smeli zamuditi preteklo soboto?


1. Čudovita Meghan v Givenchyju

Mesece in mesece so potekala ugibanja o oblikovalcu, ki bo izbran za častno poročno kreacijo. Med drugimi zvenečimi modnimi imeni so se pojavljala Sarah Burton, Erdem, Christopher Kane, Ralp & Russo in Roland Mouret. A kot je bilo pričakovati, je Meghan s svojo izbiro povsem presenetila, ko se je na poročni dan prikazala v sanjski kreaciji s podpisom modne hiše Givenchy. Obleko je oblikovala Clare Waight Keller.

Poročna kreacija je bila popolnoma v stilu elegantne Meghan. Enostaven in minimalističen kroj z ladjastim izrezom je prepričal večino modnih kritikov, ki nikakor niso dvomili v nevestino modno izbiro.

2. Stella McCartney in njen modni delež

V drugem delu obreda je Harry pospremil svojo novopečeno ženo do avtomobila Jaguar E-Type Zero, letnik 1968, ki je bil posodobljen in pretvorjen v električno vozilo. Meghan je ob tem dogodku popolnoma žarela v dolgi beli kreaciji britanske oblikovalke Stelle McCartney. Enako kot poročna obleka, je bila tudi druga izbrana kreacija popolnoma prefinjena in brez pretiranih okrasnih dodatkov. Stella je poleg Meghan na ta dan oblekla še eno izmed najelegantnejših žensk našega časa.

3. Amal Clooney žarela v rumeni

Vedno stilsko dovršena modna diva Amal Clooney je na kraljevo poroko oblekla izstopajočo rumeno kombinacijo, ki je (u)kradla največ pogledov. Tudi uspešna odvetnica in mama dveh otrok, ki krasi zadnjo naslovnico ameriškega Vogue-a, je za svečano prigodo izbrala midi obleko oblikovalke Stelle McCartney.

4. ”Jezna” Victoria Beckham v črnem

Gospa Beckham, ki slovi po svoji strogi, malodane jezni obrazni mimiki, je za pomembno priložnost stavila na svojo kreacijo v temnem barvnem odtenku, z visokimi rdečimi salonarji pa je dodala piko na ”i” celotni kombinaciji. Poleg nje in gospoda Beckhama se je trlo mnogo znanih obrazov, med katerimi so še posebej izstopale Oprah, Serena Williams, Carey Mulligan, Idris Elba in Pippa Middleton.