To so najbolj modne reprezentance olimpijade v Riu

Še en dokaz, da sta moda in šport nerazdružljiva...

Mnogi smo danes ponoči čakali pred televizijskimi zasloni na slavnostno otvoritev 28. poletnih olimpijskih iger v brazilskem Riu. Najdaljša otvoritvena ceremonija, ki je trajala kar štiri ure je postregla, kot vedno, z zanimivim programom in tradicionalnim mimohodom reprezentanc z vsega sveta. Vsaka reprezentanca se že na sami otvoritvi želi pokazati v najlepši luči in to je tudi ena redkih priložnosti, ko športniki odložijo svoje tekmovalne drese in oblečejo dogodku primerno. Reprezentance bi lahko razdelili v tri “modne” skupine: tiste, ki ne zasledujejo modnih smernic, ampak zasledujejo tradicijo in značilnosti svoje države. Tukaj govorimo predvsem o eksotičnih državah, denimo Cookovi otoki in ostali “ekzoti”. Potem je tukaj še ena skupina držav, ki zasleduje zgolj barvne smernice lastne države in ji je za modo malo mar. Nekaj malega pa je držav, ki vedno znova pokažejo, da gresta šport in moda še kako skupaj. To so države, kjer olimpijske reprezentance oblačijo priznane blagovne znamke, oziroma velika modna imena kot je Christian Louboutin, Stella McCartney in ostali. Katera reprezentanca pa je vas najbolj prepričala?

ZDA & Polo Ralph Lauren

Že petič zapored Ralph Laurent skrbi za popoln izgled olimpijske reprezentance ZDA.

Kuba & Christian Louboutin

Ste tudi vi najprej pomislili na vtroglave “louboutinke” z visoko peto in atleta s Kube, pa se vam je zazdela rahlo neverjetna kombinacija?

Italija & Giorgio Armani

Modna znamka EA7 je z italijansko reprezentanco povezana že vrsto let. Tudi tokrat je nastala odlična kolekcija za olimpijce v Riu.

Velika Britanija & Stella McCartney

Nerazdružljiv športno-modni tandem od zadnjih olimpijskih iger leta 2012.

Francija & Lacoste

Kolekcija, ki jo nosi francoska olimpijska reprezentanca je že na voljo v Lacostovi ponudbi.