Tretji dan LJFW zaznamovali tuji in domači oblikovalci

Tretji dan LJFW je postregel s kreacijami domačih in tujih oblikovalcev.

V petek zvečer se je odvil tretji dan LJFW, kjer so se predstavile blagovne znamke: maja štamol, Young@Squat, Dejan Popovic (RS), Sanija Reja Aske, Svetlana Jaćović, niOka in Sofia Nogard.

Sofia Nogard (Mija Curk, Boštjan Mljač), ime kolekcije: IZKORENINJENI // ERADICATED
“Kolekcija je zgodba o skupnosti ljudi v ne tako oddaljeni prihodnosti, ki se končno osvobodi digitalne/virtualne tehnologije in zaživi znova, mogoče nekje globoko v gozdu oziroma v nekem naravnem, prvinskem okolju, daleč od ponorelega sveta.”

maja štamol (Maja Štamol Droljc), ime kolekcije: SHEONA
“Z glavo v vesolju in nogami trdno na tleh” je kolekcija, ki združuje dnevne kreacije in kreacije za posebne priložnosti.

Young@Squat (Timotej Bistan, Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Barbara Vrbančič), ime kolekcije: Vincent & Christina
“Sezono jesen-zima 16/17 je navdihnil par Vincent Gallo in Christina Ricci. Avantgardni moški je oblečen v nenavadne barve in nove kombinacije osnovnih kosov, kot sta suknijč in jeans jakna.”

Sanija Reja Aske (Sanija Reja), ime kolekcije: ViennaWien
“Kolekcija za jesen/zimo 2016 ViennaWien se vrti okoli zgodbe o naivni mladi zaljubljenosti. Navidezno romantična in igriva, s skritim podtonom nagajivosti. Ljubezen, ki je kot iz starih črno-belih filmov tridesetih let, kombinirana s sodobnim časom.”

Svetlana Jaćović (Svetlana Jaćović), ime kolekcije: Kolekcija “S” // Collection S
“Popolnost geometrije. Sublimacija. Sinergija. Sinteza.”

niOka (Nika Ravnik), ime kolekcije: JA MAA VOS
“JA MAA VOS je ženska kolekcija oblačil, inspirirana po nizozemskem umetniku Janu Maartenu Voskuilu. Njegove izvirne prostorske slike temeljijo na geometrijskih načelih.”

Foto:Jure Makovec