Must have kolekcija: Modne in ekološke Havaianas

V ospredje Havaianas postavlja barvito lepoto brazilske flore in favne.

Modeli Havaianas po vsem svetu slovijo po vibrantnih potiskih, inovativnem dizajnu in vrhunski kvaliteti ter pozitivnem duhu blagovne znamke. Vsako leto Havaianas na tržišče lansira nekoliko posebne in izjemno kvalitetne kolekcije, kjer vsak model nosi svojo zgodbo in poseben dizajn. Havaianke, ki slovijo po razigranih in kreativnih potiskih, slikajo barvitost brazilske narave. Z željo po zaščiti okolja, že od od leta 2004, Havaianas partnersko sodeluje z IPE – inštitutom za ekološke raziskave.

V sklopu sodelovanja, Havainas skozi IPE kolekcijo prikazuje raznolikost narave, kjer v ekosistemu najdemo živalske in rastlinske vrste, ki obstajajo samo v Braziliji. Mnogi izmed potiskov, ki so krasili kolekcije Havaianas, so bili predmet raziskave na IPE inštitutu. Letošnjo kolekcijo IPE sestavljajo trije modeli, izdelani iz naravne gume, ki jih krasijo tri ogrožene živalske vrste – opica (Leontopithecus rosalia), barvita papiga Ara (Ara Chloropterus) in jaguar (Panthera Onca).

Kolekcijo je tokrat oblikoval nadarjeni brazilski ulični umetnik in ljubitelj narave Arlin Graff. Njegov vrhunski dizajn in višji cilj, ki zasleduje varovanje okolja, je naredil kolekcijo tako zanimivo, da je postala “must have” za vse modno in ekološko osveščene posameznike. 

Več kot 21 let IPE svoje aktivnosti namenja ohranjanju biološke raznolikosti Brazilije, kjer je veliko ogroženih in ranljivih vrst, z namenom obnove pokrajine ter podpore projektom, ki aktivno delajo v smeri izboljšanja kvalitete življenja lokalne skupnosti. Glavni cilj kolekcije IPE je dvig zavesti o pomenu varovanja okolja, da ohranimo in zaščitimo lepote, ki nas obdajajo tudi za prihajajoče generacije. Od prodaje vsakega para kolekcije, Hvaianas nameni 7% IPE inštitutu.

Foto: Havaianas