Najbolj nenavadni modni trendi kopalk 2016

Letošnje poletje je pred vrati in verjetno že iščete svoj najljubši model.

Ko že mislimo, da si modni oblikovalci na področju kopalk težko izmislijo kaj novega, nas ponovno presenetijo. Letošnje poletje je pred vrati in verjetno že iščete svoj najljubši model. Če si upate nekaj več, vam v nadaljevanju predstavljamo tri modne in hkrati zelo presentljive modele kopalk te sezone, ki na prvi pogled izgledajo nepraktični in na nek način nenosljivi, a oblikovalka ki jih je ustvarila Lisa Marie Fernandez, pravi da temu ni tako.

Model iz jeansa in volančki; predvsem z zgornjim delom dvodelni model izgleda bolj kot vrhnje oblačilo oziroma kratek top, ki ga nosimo v kombinaciji z dolgim krilom ali širokimi hlačami z visokim pasom. Dejansko pa gre v tem primeru za zgornji del kopalk. Na prvi pogled izgledajo kopalke kot kot bi bile narejene iz jeansa, ki je seveda nekoliko neprijeten za nošenje, a gre za udoben material, primeren za stike z vodo, ki ga hitro posušimo.

Brušeno usnje; usnjeni kosi so popolnoma preplavili modno ponudbo. Boho stil pa se je preselil tudi na kopalno modo. A verjetno ob pogledu na te kopalke pomislimo na neskladje uporabe materiala in namembnosti. Usnje je nekoliko bolj debelo in nas greje, torej je neprimerno za na plažo. Modna oblikovalka je razkrila skrivnost modela – tukaj dejansko ne gre za uporabo usnja, saj se to ne bi sušilo in ni primerno za močenje. Gre samo za material, ki daje izgled usnja in se dejansko zelo hitro suši ter je prijeten za nošenje.

Tridelne kopalke; v modi so tridelni kompleti. Poznamo hlačke in nederček, ki se mu letos pridružje še eno vrhnje oblačilo, ki izgleda kot nekakšen suknjič s katerim prekrijemo ramena. Ko se sprašujemo zakaj bi potrebovali suknjič na kopalkah, oblikovalka postreže z nekaj odgovori in ugotovimo, da je kos resnično izjemno uporaben. Ko se s plaže odpravimo na kosilo, enostavno oblečemo samo zgornji del in smo urejene. S suknjičem lahko zaščitimo ramena pred soncem ali pa skrijemo zgornji del rok, zaradi katerih je marsikatera ženska nesamozavestna. Ko se dnevno dogajanje na plaži prevesi v večerno zabavo, smo s suknjičem že pripravljene na nekoliko hladnejši del dneva.