Modna revija presežkov

Vrhunski modni dogodek v Mariboru...

Veliki letalski hangar mariborskega letališča se je spremenil v kuliso spektakularne modne revije znamke DH fashion, za katero oblikuje David Hojnik.

Dogodek, ki je bil v celoti navdihnjen z letalsko tematiko, se je pričel s ‘check-inom’ gostov in sprejemom pred letalskim hangarjem, kjer so jih postregle ‘stevardese’ VSGT (Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor) s pijačo dobrodošlice in slastnimi prigrizki. Medtem, ko je približno tisoč modnih navdušencev prihajalo na prizorišče – med njimi so bila tudi vidna imena iz estradnega sveta, gospodarstva in tudi gostje izven meja Slovenije – je na letalski pisti pred hangarjem pristalo letalo, iz katerega je stopila glasbena gostja Maja Keuc, ki se je s popolnoma novim modelom luksuznega vozila Volvo S90 odpeljala v letalski hangar.

Ob odprtju 1.200 m2 velikega prizorišča so gostje preplavili hangar, sredi katerega je stala ogromna modna pista v obliki puščice, dolga več kot sto metrov, v ozadju katere je stalo prav toliko kvadratnih metrov LED zaslonov, ki so otvorili modno revijo z dramatično video projekcijo inspiracije kolekcije D8. Le-ta je bila predstavljena v dveh izhodih na skupno 26 manekenkah in manekenih, ki so predstavili več kot 150 unikatnih kosov oblačil in nakita. Med izhodoma je za navdušenje prisotnih najprej poskrbela finalistka zadnje sezone oddaje Slovenija ima talent, Sara Hercog, ob spremljavi pianista Thierrya Savore Dinge in 10 spremljevalnih vokalistk pevskega zbora Medicinske fakultete UM. Nato pa je modno pisto zavzela Maja Keuc – Amaya in v družbi plesalcev Maestro premierno predstavila novo skladbo FairyTales iz prihajajočega istoimenskega albuma, ki izzide jeseni na Švedskem.

Po stoječih ovacijah in bučnem aplavzu za oblikovalca, je sledilo odprtje Showrooma, kjer so si obiskovalci lahko pobližje ogledali predstavljeno novo kolekcijo in se v družbi DJ Tima Urbanye zabavali pozno v noč v družbi znanih in manj znanih modnih navdušencev.

Največji mariborski modni spektakel oziroma brez zadržkov rečeno kar vseslovenski modni show je bil v soorganizaciji z DKC Management – Davidom Klobaso, podprt tudi s strani Zavoda za Turizem Maribor/Visit Maribor, Mestne občine Maribor in VSGT, ki so v projektu prepoznali odlično priložnost združevanja pomembnih mariborskih infrastrukturnih objektov, med katere mariborsko letališče zagotovo spada, ampak po svoji obnovi nikakor ne more na polno zaživeti in izkoristiti svojega potenciala.

Prav zato je bil za organizatorje izbor lokacije letošnje modne revije izjemnega pomena in dokaz, da lahko rečemo samo: »Only sky is the limit!« (Le nebo je meja, op.p.)

Družba DH AIRLINES je modne navdušence s kreacijami oblačil v srebrno-modrih barvnih odtenkih, ekstravagantnimi, a vseeno nosljivimi in estetskimi kosi oblačil, pridihom drznosti, romantike ter z dodelanim unikatnim nakitom, popeljala visoko v nove dimenzije lepote.