Met Gala 2018: Najglamuroznejša v vseh pogledih

Najboljši in najekstravagantnejši oblikovalski biseri.

Najboljši in najekstravagantnejši oblikovalski biseri.

Met Gala, brezkompromisno najekstravagantnejši modni dogodek kar jih obstaja, se je tudi letos odvil na prvi ponedeljek v maju, ko se se na rdeči preprogi v New Yorku, v muzeju Metropolitan zbrale najimpozantnejše zvezdniške persone, ki so ponovno izkoristile priložnost za razkazovanje izbranih kreatorskih mojstrovin.

Lanskoletna tema dogodka je bila navdihnjena z ekscentričnostjo japonske oblikovalke Rei Kawakubo in njeno modno znamko Comme des Garçons, ki sta jo najbolje interpretirali drzni pevki Rihanna in Katy Perry. Kako jima je uspelo letos, preverite v nadaljevanju. Tema letošnjega dogodka je bila v znamenju religije in svetih simbolov, kar so uradno naslovili z Nebeška telesa: Moda in katoliška domišljija. V sklopu dogodka je bila na ogled tudi prestižna razstava, na kateri je bilo predstavljenih okoli 180 modnih del, ki so združevala elemente mode in verske umetnosti.

Poleg bogatejšega in še pompoznejšega glamurja, kot smo ga bili vajeni do letos, je bila posebnost tudi to, da se je za letošnji najbolj moden dogodek leta Met Gala bil pripravljen vključiti tudi Vatikan, ki je organizatorjem velikodušno odstopil kar 40 različnih kosov – od duhovniških oblek, dragocenega nakita in pozlačenih tiar. Na razstavi so bile tradicionalno prisotne prestižne modne hiše Chanel, Valentino, Balenciaga, Dolce&Gabbana,…

Katera izmed zvezdnic je zaznamovala letošnje ”modne Oscarje”, presodite sami.