LJFW popestril modno dogajanje v prestolnici

Ljubljansko podzemlje se je spremenilo v modno pisto...

Ljubljansko podzemlje je v hladnih jesenski večerih zelo živahno. V novo odprtem delu garažne hiše Kozolec se namreč odvija vsebinsko največji modni dogodek pri nas, LJFW. Urbano okolje prve etaže parkirne hiše je navdušilo s svojo enostavnostjo in nevsiljivostjo, pozornost obiskovalcev pa je bila tako lahko usmerjena samo na modno pisto. Smisel Ljubljanskega tedna mode, ki so ga organizatorji tokrat zapeljali skupaj s Fordom Slovenija, ostaja ta, da je tukaj zaradi mode, ki jo želijo po najhitrejši poti spraviti na ulice. Zelo pomembno pa je tudi povezovanje znotraj regije in tako so se že prvi dan na modni pisti predstavili prvi štirje modni oblikovalci iz Srbije in Hrvaške. Tudi sicer so bile modne revije polne “cukrčkov”, za enega izmed njih je kot vedno poskrbela modna znamka Brlan, saj so njene kreacije poleg modelov iz agencije Immortal Model Management nosile tudi Ula Furlan, Inja Zalta in Tjaša Stanič.

Bogato dogajanje v sklopu LJFW/NOVEMBER, se je v pozitivnem in sproščenem vzdušju sicer začelo že ob 14.uri, v Desnem Atriju Mestne hiše, s kratko tiskovno konferenco in otvoritvijo razstave na temo trajnostne in odgovorne mode. Sledil je gibalni performans Gee Erjavec z gibom, ki oživi in osmisli koncept razstave, ki ozavešča o trajnostnih procesih, cirkulaciji in odgovorni modni (upo)rabi ter povezuje trajnostno-kreativne procese in način kreairanja blagovne znamke Things I Miss, zgodbo trajnostnih vlaken ECONYL® proizvedenih v podjetju AquafilSLO, ter estetiko kustusinje razstave Špele Pipan.

Things I Miss zvesto in strastno sledi konceptu odgovornosti in trajnosti, kar se odlično ujema tudi z duhom LJFW, saj se vedno bolj zavedamo pomena sledenja okoljski in družbeni odgovornosti tudi na področju mode. Ekskluzivna razstava v obliki instalacije pa predstavlja prvo izključno ‘zeleno’ komponento LJFW, ki si jo organizatorji želijo vedno bolj poudarjati tudi v prihodnosti. Zgodba razstave je pripoved skozi senzorialni koncept “dotakni se, začuti in doživi”, saj bodo obiskovalci razstave materiale lahko začutili tudi s svojim lastnim dotikom. Po razstavi se bodo vsi materiali ponovno uporabili, neuporaben del pa regeneriral v sistemu regeneracije ECONYL®. Ne gre torej za naključje, da je “krožna” filozofija, ki navdihuje nitke ECONYL® postala vir inspiracije vodje znamke Things I Miss, Tine Princ. Razstava bo trajala do 12. novembra 2017, vstop je prost.