Kršimo modna pravila: Tem 7 vam ni treba več slediti

Pravila so tu zato, da jih lahko kršimo.

Verjetno se boste strinjali, če vam povemo, da vam nihče ne bi smel govoriti, kaj smete obleči in česa ne. Nositi bi morali le tiso, kar vam je resnično všeč in v čemer se počutite odlično. Povsem normalno je, da obstajajo priložnosti in kraji, za katere se moramo urediti formalno – za to seveda skrbijo pravila bontona. Ker pa živimo v času, ko so modne kombinacije neskončne, me pa svobodne pri dnevnih stylingih, je napočil čas, da pozabimo na stara pravila, ki so nas leta in leta nič drugega kot, omejevala.

1. Modre in črne barve ne smete nositi skupaj

Zakaj pa ne? Ta barvna kombinacija je ena izmed najbolj chic vseh časov. Temno modra bluza, ozke kavbojke in črni čevlji – preprosta eleganca.

2. Čevlji in torbica morajo biti enake barve

Tej zapovedi verjetno sledi le še angleška kraljica, zato nanjo mirno lahko pozabite. Danes boste veliko bolj modne, če boste k teniskam nosile dizajnersko torbico. Nekoč je bila modna industrija bistveno drugačna. Ženske so usklajeni komplet torbice in čevljev nosile več let, zato so zanje odštele veliko denarja. Danes to pravilo ne pomeni kaj dosti, vseeno pa z nakupom kvalitetnega kompleta modnih dodatkov ne boste storile niti najmanjše napake.

View this post on Instagram

Quick stop at the record store before taking off to Vegas! @rebagofficial

A post shared by Racquel Natasha (@racquelnatasha) on

3. Na svečanih dogodkih morate nositi visoke pete

Pravilo je daleč največja laž vseh časov. Nič ni manj elegantnega od neudobnih čevljev v katerih vam je težko hoditi. Visoke pete so večen modni kos, ki ne bo nikoli odšel iz mode, vendar zahvaljujoč modnemu napredku, imamo zadnja leta na voljo veliko nizkih modelov čevljev, ki so prav tako elegantni.

View this post on Instagram

HBD LSD 🎂@📷 @derekblasberg

A post shared by Alexa Chung (@alexachung) on

4. Vaša postava vam narekuje kaj smete obleči in česa ne

Če sledite vsem zapovedim, kako bi morali nositi določene kroje, ki skrijejo vaše pomanjkljivosti in poudarijo atribute, boste v vedno enakih krojih in barvah hitro postali dolgočasni. Pozabite na to pravilo in raje sledite mlajšim generacijam, ki na novo postavljajo modna pravila in nosijo kar želijo.

5. Srebra in zlata ne smete nositi skupaj

Ste bolj za srebro ali zlato? Ni vam potrebno več izbirati! Kombinacije barv in sloji so modni tudi v svetu nakita. Brez skrbi lahko vašo najljubšo zlato in srebrno verižico nosite skupaj.

6. Nosite lahko le žensko obleko

Spola še nikoli nista bila bolj likvidna kot v sodobnem svetu, moški kroji oblek pa so eden največjih modnih trendov leta 2019. Poleg tega s kršenjem pravil moda postane izredno zabavna.

View this post on Instagram

Linen on linen. 🙆🏼‍♀️🙋🏼‍♀️💁🏼‍♀️ @elka_collective #SUNDAY #elkacollective

A post shared by Brooke Testoni (@brooketestoni) on

7. Ne smete kombinirati različnih vzorcev

Včasih je veljalo: ”Manj je več.” Danes pa velja: ”Več je več!” Ta zapoved velja tudi pri kombinaciji različnih vzorcev. Ne bodite dolgočasne in sramežljive, pokažite svojo kreativnost s kombiniranjem različnih vzorcev. Morda vam bo ta trend hitro prirasel k srcu.

View this post on Instagram

FLOWER POWER 🌹🥀Lounging and lunching with @adairs #adairspring18

A post shared by Brooke Testoni (@brooketestoni) on

Foto: Pinterest, Instagram