København: Najbolj sproščen Fashion Week na svetu

Pravila, da je spanje za slabiče in ne za šik ljudi, kot velja na največjih tednih mode po svetu, se Danci ne držijo.

Teden mode ni dogodek sprostitve. Teden mode je v znamenju vsega najnovejšega, najboljšega, najlepšega. Spanje je za slabiče, ne za šik ljudi. Tako velja za pariški, newyorški in milanski fashion week.
Teden mode v Københavnu je modni dogodek zase, v popolnem skandinavskem slogu.

Teden mode ima določena nenapisana pravila, ki se jim je na največjih svetovnih Tednih mode skoraj nemogoče izogniti. Med slednje spadajo (pre)velika mera stresa in neprespanosti, hitenje in z njim povezana hektika ter kaos. A kljub vsej nezaželeni, a neizogibni razburkanosti, ljudje, ki so vpleteni v glamurozen dogodek, uživajo ob predstavitvah najnovejših modnih smernic in presežkov.

Ko v Københavnu slavijo najbolj moden teden v letu, se zdi, kakor da ga doživljajo v popolnoma sproščenem stanju, brez nalezljive hektike. Uživajo svojevrsten zen na način, kot to znajo le Danci (in Švedi). Najprepoznavnejša danska imena, ki se gibljejo v modnih krogih so si enotna, da sta udobje in občutek sproščenosti ključna za dober styling. Več kot očitno je, da Dance življenjski slog hygge spremlja na vsakem koraku.

V nadaljevanju predstavljamo izbor najlepših kreacij danskih modnih oblikovalcev, ki so se s svojimi deli predstavili na domačih tleh pred modnim občinstvom z vsega sveta.