Ko stara garaža v Ljubljani postane prikupen dom

Izvrstna ideja, s katero je neobičajen prostor postal prijetno bivališče za mlado družino.

Z dobro idejo in premišljenim načrtovanjem lahko tudi precej neobičajen prostor spremenimo v prijetno bivališče. Lep dokaz je tudi dom mlade štiričlanske družine v Ljubljani, ki je s pomočjo ekipe Celovito, staro prostorno garažo za avtodom preuredila v prikupno stanovanje.

Dobrih 80 kvadratov veliko pritlično stanovanje odlikuje odprtost, ki jo omogoča višina stropa in velike odprtine za okna oziroma vrata. Osrednji bivalni del s kuhinjo, jedilnico, TV kotičkom in podestom, ki lahko služi za umik na samo ali pa za igro otrok, je tako napolnjen z naravno svetlobo. To omogočajo velika panoramska okna, ki so nadomestila garažna vrata.

Funkcio­nalen, svetel in udoben dom v umirjenih barvnih tonih ima industrijski pridih. Kopalnica je narejena v kombinaciji betona in naravnega lesa, v spalnici pa je namenoma izpostavljena električna napeljava.

Izbrani videz poudarjajo tudi skrbno izbrani materiali in elementi, kot so kovinske lestve in ročaji za lažji dostop do podesta v dnevnem prostoru, ali pa svetila in že omenjene vidne električne napeljave.

Ker je stanovalcem všeč skandinavski slog ima pomembno vlogo v stanovanju tudi masiven hrastov les, ki se lepo ujema z belimi stenami in omarami. Pogled se ustavi tudi na edinstvenih detajlih, kot je denimo izvirna grafika na steni v spalnici, ki je narejena kar iz črnega električnega kabla. Domiselno in prikupno!

[easy_image_gallery]

Foto: Celovito