Karl Lagerfeld postavil nov Eifflov stolp

Eifflov stolp, ki to ni, si lahko zamisli samo Lagerfeld...

Pričakovati je bilo, da bo tudi tokratna modna revija modne hiše Chanel spektakularna in dih jemajoča. Karl Lagerfeld je letos ponovno poskrbel za odmeven modni spektakel!

Karl Lagerfeld je pretekli teden v Parizu pripravil obilno modno poslastico in, kot vedno, izjemno navdušil vse obiskovalce Tedna visoke mode.

Ko je govora o modni hiši Chanel, se upravičeno vedno znova poraja vprašanje kakšno sceno si bo Karl Lagerfeld tokrat omislil v veličastni Grand Palais. Letos je bila realizirana ogromna replika največje pariške znamenitosti, ki je ustvarjala vtis večne pariške lepote in neminljive klasike. Oboje pritiče tako Eifflovemu stolpu kot modni znamki Chanel.
Častno vlogo manekenke, ki je otvorila modno revijo, je dobila zdaj že dobro poznana hrvaška lepotica Faretta, ki pa ni tokrat prvič prevzela tako pomembne naloge. Nosila je siv plašč z dvorednim zapiranjem in poudarjenimi okroglimi rameni, ki je bil v celoti izdelan iz tvida, kakor tudi (velik) preostanek vseh naslednjih kreacij, ki so bile predstavljene na Tednu visoke mode.

Najnovejša Chanel kolekcija se ponaša v raznolikih sivih barvnih tonih, ki jih na trenutke obogatijo odtenki rožnate in temno modre. Med uporabljenimi materiali je vsekakor prednjačil tvid, a so se mu ob bok postavili usnje, svila in gladek saten. Med kreacijami so dominirali strogo krojeni plašči, ki so ustvarili močno in odločno žensko silhueto, k čemur so pripomogli tudi opazno poudarjena ramena in izstopajoči rokavi. Letošnjo haute couture Chanel kolekcijo bi lahko asociirali s sijajnim zvezdnim nebom ali svetlečimi meglicami, a vendar se o poetičnosti kreacij prepričajte sami.

Vir: Voguerunway