Kako ločiš original od ponaredka?

Ikeini mojstri marketinga imajo na to vprašanje odlične odgovore!

V zadnjem času je veliko govora o tem, kako blagovne znamke kopirajo druga drugo. Ali gre resnično za kopije ali zgolj naključja bi morali presoditi pri vsaki znamki posebej. Dejstvo pa je, da je Ikea ponovno dokazala, da ima mojstre marketinga, saj toliko govora, kot je bilo o Balenciaginem ponaredku torbe iz Ikee, ne pomnimo. Ta slovi po svojih komunikacijskih strategijah, o katerih se veliko govori in sedaj je dodala še hudomušno nadaljevanje zgodbi o ponaredku njihove nakupovalne torbe, o kateri lahko več preberete TUKAJ. Komentarji padajo z vseh strani, pri Balenciagi so sicer pojasnil, da je njihova torba poklon Ikei, pa čeprav to le s težavo verjamemo. Lahko pa rečemo, da sta obe blagovni znamki dobili odlično medijsko pojavnost.

Pri Ikei so potezo Balenciage o poklonu, označili kot nepričakovano in briljantno, vendar jim niso ostali dolžni. Ikeini marketinški strokovnjaki, so v javnost lansirali 5 zabavnih pravil, kako preverite ali nosite original Ikeine vrečke ali Balenciagin ponaredek. Storite sledeče:

  1. Stresite in pomečkajte torbo! Če je ta original Ikeina, bo zašumela.
  2. Je večnamenska. Original Ikeo lahko uporabite za nošenje hokejske opreme, opeke in celo vode. Balenciaga tega enostavno ne zmore.
  3. Vrzite jo v blato.Ikeino torbo lahko brez problema umijete z vrtno cevjo.
  4. Lahko jo zložite. Ali lahko vašo torbico zložite  in jo naredite v manjšo torbico? Če je odgovor pritrdilen, potem imate v roki Ikea vrečko!
  5. Poglej notranjost. V torbi je Ikeina oznaka.
  6. Cena torbe originala je samo 0,99 eurov.