Italijanska modna ikona z najbolj glamurozno monografijo

Anna Dello Russo je predstavila povsem drugačno monografijo, ki jo sedaj želijo vsi modni entuziasti.

Anna Dello Russo je predstavila povsem drugačno monografijo, ki jo sedaj želijo vsi modni entuziasti.

Od neklasične, povsem ekscentrične in ene najbolj posebnih svetovnih modnih ikon, ki ji je izstopajoče stilsko izražanje življenje, ne moremo pričakovati klasične monografije, kot smo jih sicer vajeni.

Upravičeno lahko rečemo, da ko je govora o Anni Dello Russo, mislimo na eno najvplivnejših in največjih modnih ikon našega časa v pravem pomenu besede, ki svojo karierno pot utira že zadnjih trideset let kot poklicna stilistka, modna novinarka in zadnja leta tudi pomočnica glavne urednice pri japonski izdaji revije Vogue.
Za razliko od svojih kolegic, ki v praksi izberejo nekaj sto fotografij ter jih objavijo v svoji monografiji v obliki elegantnega fotoalbuma, se je največja modna ekspertka odločila za drugačen, glamurozen pristop. V sodelovanju z založniško hišo Phaidon si je zamislila bogat darilni paket, ki bo vseboval več kot le modne spomine iz njene dosedanje kariere ter pozorno izbrane fotografije.

Kaj opravičuje ceno velike in zloglasne monografije Anne Dello Russo, za katero bodo oboževalci in modni radovedneži odšteli kar 150 funtov?

”Paket presenečenj” bo vseboval dva plakata in poštne znamke z njeno prepoznavno podobo, osebni dnevnik s fotografijami in spomini iz otroštva tekom odraščanja in vse do prvih začetkov kariere, manjkal ne bo niti album zanimivih nalepk, AdArchive časopis z vsemi modnimi editoriali pri katerih je imela pomembno vlogo ter še nekaj specifičnih, nenavadnih presenečenj, nad katerimi bodo goreči oboževalci nedvomno navdušeni.

Anna Dello Russo ni običajna ikona ulične mode, zato bi bilo iluzorno pričakovati povsem konvencionalno monografijo, ki ne bi bila niti približno tako glamurozna kot ta, ki jo modni svet že nestrpno pričakuje.