”Hygge” moda, ki vam je bližje kot si mislite

''Hygge'' kot sinonim za udobje in prijetno preživljanje časa v zimskih mesecih. V modnih in toplih oblačilih.

Nekateri jeziki so bogatejši in pestrejši zaradi določenih besed, ki jih je nemogoče prevesti v katerikoli drug jezik le z eno besedo. Tako ima danščina svojo besedo, ”hygge”. Vendar pa lahko zelo jasno obrazložimo pomen ”hygge”. Bistvo, ki se skriva za hygge, je ritual uživanja življenja na najbolj prijeten način. Vključuje preživljanje časa z dobro družbo, doživljanje prijetnih občutkov in kot najbolj pomembno, preživljanje zimskega časa v največjem udobju kot si ga lahko zamislimo.

Danski hygge se pozimi v zelo veliki meri dotakne tudi mode, in zato ni nič nenavadnega, da veliko časa najraje preživimo v toplih in udobnih pleteninah in se v miru, na posebno udoben način prepuščamo radostim življenja, kot to počnejo Danci.

Danska blogerka Isabella Thordsen http://isabellathordsen.com/ nam na najbolj pristen danski način predstavlja idealne zimske modne kombinacije, ki združujejo toplotno udobje in neminljiv modni slog. Po pregledu njenih outfitov, ki bodo zagotovo delovali inspirativno, si boste zaželeli ogromen, puhast pulover, klasično bombažno majico za še več udobja in najbolj minimalističen nakit po skandinavskem vzoru.