Havaianas japonke v vlogi slikarskega platna

Ko se združita moda in umetnost...

Havaianas že tretje leto zapored predstavlja edinstven modni projekt „Retratos Do Brasil“ (‘Portreti Brazilije’), katerega cilj je na zanimiv in zabaven način približati brazilsko kulturo ostalemu svetu. Havaianas je s projektom „Portreti Brazilije“ ustvaril edinstveno capsule kolekcijo japonk s potiski v duhu brazilske kulture, stila, načina življenja, naravnih lepot in raznolikosti ter očarljive južnoameriške dežele.

Nova kolekcija prinaša čudovita in zanimiva umetniška dela Tarsile Do Amaral iz Sao Paula. Tarsila Do Amaral je v 20-ih letih prejšnjega stoletja med študijem v Parizu razvila svoj prepoznaven slog uporabe živahnih barv s katerimi je prikazovala slikovito brazilsko pokrajino in utrip tamkajšnjega življenja. Velja za eno od začetnic modernističnega umetniškega gibanja v Braziliji, bila pa je tudi modna ikona, pisateljica in pianistka.

Havaianas že od nekdaj zagovarja svobodomiselnost, pogum, individualnost, kreativnost in inovativnost. Najnovejša kolekcija je tako homage Tarsili kot ikoni umetnosti in pionirki. Kolekcija prinaša tri različne modele, ki odražajo nekatera njena najbolj znana umetniška dela. Vsak model ima svojo zgodbo; je samosvoj, a po zaslugi razigranih barv in očarljivega videza hkrati tudi podoben ostalim. Tarsilina umetnost se v popolnosti ujema s prihajajočim poletjem ter prepoznavnim Havaianas slogom in izvrstno pričara dušo Brazilije – njeno pestrost ter pisane barve, ki odražajo raznolikost flore in favne.