Franca Sozzani v biografskem dokumentarcu Franca: Chaos and Creation

Novo na modni filmski sceni. Franca je odigrala samo sebe v biografskem dokumentarcu Franca: Chaos and Creation.

Njeno ime ne bi smelo biti nikomur tuje, ki ga vsaj pičlo malo zanima modno področje. Franca Sozzani je velika modna persona, ki je svojo uspešno kariero začela graditi leta 1976 pri Vogue Bambini. Pred njeno najprepoznavnejšo vlogo kot urednica italijanskega Vogue-a, je izkušnje pridobila pri publikacijama LEI in PER LUI.

Francesco Carrozzini, njen sin, se je odločil izpeljati velik projekt in posneti dokumentarec o navdihujoči ženski, ki je s svojimi potezami pri Vogue-u zaznamovala modni svet v zadnjih osemindvajsetih letih. Njeni največji podvigi, neobičajni koraki in pristopi, njene vezi in včasih pikantni odnosi s fotografi in drugimi sodelavci, so glavne teme naslednjega velikega modnega dokumentarca.

Vlogo France je najbolje prevzela kar Franca sama, kar je bil svoje vrste izziv, a Francesco meni, da je le ona zmožna na najbolj pristen način predstaviti samo sebe. Navsezadnje govorimo o ženski v modnem svetu, ki mode ne enači le z oblačili in najaktualnejšimi trendi. V enem izmed intervjujev je dejala, da samo sebe ne smatra kot pisateljico, niti se ne smatra za sentimentalno humanitarko. Zase pravi, da je le običajen človek, ki mu je mar za druge.

Film je doživel premiero letos septembra. Več o filmskem projektu in izdelku je dostopno na spletni strani: http://www.francathemovie.com/