Etiketa svetuje: Nov način odstranjevanja ličil

Odstranjevanje ličil, tudi vodoodpornih, še nikoli ni bilo tako enostavno...

Jessica Schäfer je vodja linije za osnovno nego obraza na oddelku za raziskave in razvoj, Beiersdorf AG in prav od tam je prišel čisto nov produkt, nad katerim smo enostavno navdušeni. Kako je možno, da je odstranjevanje ličil postalo tako enostavno, preberite v intervju s prej omenjeno damo, ki skrbi, da na tržišče prihajajo vedno novi produkti.

NIVEA negovalni micelarni robčki združujejo čistilne lastnosti micelarne vode in priročnost robčkov. Kako ste uspeli združiti to dvoje?

Prilagodili smo formulo NIVEA negovalne micelarne vode in z njo prepojili robčke – tako smo čistilne lastnosti micelarne vode prenesli v robčke. Naši micelarni robčki globinsko in temeljito očistijo kožo, ne da bi na njej pustili sledove, in odstranijo celo vodoodporna ličila. Obenem kožo navlažijo in jo naredijo mehko in gladko. Formula vsebuje vitamin E in vlažilne snovi, zato je koža čista in sveža na pogled in otip. Zaradi prilagojene formule so robčki bolj prepojeni in vlažni kot drugi, običajni robčki, zato je čiščenje še bolj prijetno.

Micelarne vode so znane po svojem globinskem, a kljub temu zelo nežnem čiščenju kože. Ali micelarni robčki nudijo enake učinke?
Vsekakor! Da bi pokazali, da NIVEA čisti kožo na najbolj prijazen način, smo želeli najti optimalno ravnovesje med učinkovitim čiščenjem in nežnostjo. Nastali so robčki, ki nudijo trojni učinek v enem samem koraku: z obraza in oči odstranijo ličila, pri čemer zaščitijo trepalnice, globinsko in temeljito očistijo kožo ter jo nežno navlažijo. Podobno kot formula NIVEA negovalne micelarne vode tudi formula robčkov odstrani ličila, umazanijo in druge ostanke s kože, tako da jih ujame kot magnet. To je edinstvena čistilna lastnost micelarne tehnologije.

Zakaj so miceli tako posebni? Kako odstranijo umazanijo in ličila?
Metoda je povsem preprosta, a impresivna. Miceli so zunaj mehki in znotraj močni. Hidrofilne glave, ki so obrnjene navzven, omogočajo, da se miceli držijo robčka, ki je prav tako hidrofilen. Obenem osrednji del micelov, ki je lipofilen, pritegne in veže delce umazanije ter učinkovito očisti kožo. Na ta način lahko zelo enostavno in nežno odstranimo ličila ter umazanijo in prah, ki se čez dan nakopičita na koži – miceli delujejo kot magnet, pri katerem nasprotni poli privlačijo drug drugega. Spiranje po uporabi ni potrebno; koža obraza je globinsko in temeljito očiščena ter navlažena v enem samem koraku. Koža postane čudovito gladka na otip in na njej ni nobenih ostankov izdelka. Formula je zelo blaga, zato je primerna za vse tipe kože, tudi občutljivo kožo.

Zakaj je čiščenje kože obraza tako pomembno?
Koža na obrazu je ves dan izpostavljena onesnaženosti, umazaniji in bakterijam. Tekom dneva se obraza zelo pogosto dotikamo, včasih povsem nezavedno, ob njem držimo mobilne telefone in večina nas je seveda naličenih. Zato je zelo pomembno, da odstranimo umazanijo, bakterije in ostanke ličil. V nasprotnem primeru se lahko pore zamašijo, koža dobi pust videz in izgubi svoj naravni sijaj.

Poleg tega je koža na obrazu tanjša kot na drugih delih telesa, zato potrebuje več pozornosti. Za njeno teksturo, čvrstost in celo dolgoročno zdravje je pomembno, kako jo negujemo. Redno čiščenje zjutraj in zvečer mora biti prilagojeno tipu in potrebam kože, da ohrani svež in lep videz. Uporaba čistilnih izdelkov je ključnega pomena, saj samo voda ne more odstraniti ličil, nečistoč, odvečnega sebuma in drugih ostankov s kože.

Ali je dovolj, da za čiščenje obraza uporabimo samo  negovalne micelarne robčke?
Da, ker formula temeljito očisti obraz in odstrani snovi, ki onesnažujejo okolje, hlape, umazanijo in prah, ki se na koži nakopičijo tekom dneva. Obenem odstrani ličila s kože okrog oči, obraza in ustnic. NIVEA negovalni micelarni robčki so zelo nežni, zato vam kože ni treba drgniti in dodatno obremenjevati. Zaradi micelarne tehnologije so njihove čistilne lastnosti posebno močne. Opazili boste, kako čist občutek daje vaša koža.