60 dnevni izziv: Zakaj si moški lahko vzamejo čas zase?

Moj dragi ima stresno službo, naj kar on gre na nogomet s prijatelji, nekje namreč mora uravnavati svoj stres. Bom jaz raje kar z otroci. Ne morava si oba privoščit vsega tega,...!”

Morda katera ne ve kaj je “MUSKLFIBR”? Vprašajte MENE! Vam povem iz lastnih izkušenj, da ga danes nisem prav nič vesela. Toda vseeno bom grizla dalje, čeprav vem da bo pravo bolečino razvil šele jutri, ko pa me zopet čaka nov trening. Bom zmogla?

Kaj pa TI? Si že naredila korak k svojim ciljem?

Prosim ne išči izgovorov, naredi vendar nekaj zase!

Verjetno si se kdaj vprašala, zakaj pa moški vedno lahko najedejo trenutek za svoje aktivnosti, hobije, prijatelje,….?

No tudi pri nas ni dokaj drugače. Moj mož premaguje “Ironman” izzive, jaz pa stopnice iz prtličja v prvo nadstropje. Toliko kot moj mož lahko prekolesari v enem dnevu jaz zmorem ravno enkrat letno in še to z avtom na poti proti morju!

Ja to je ta kruta resnica, za katero pa smo krive povsem SAME! Bodimo poštene do sebe, veliko moških bi bilo prav srečnih, če bi njihove dame naredile nekaj zase.

Me pa se prevečkrat žrtvujemo in iščemo nešteto izgovorov: “Moj dragi ima stresno službo, naj kar on gre v fitnes ali na nogomet s prijatelji, nekje namreč mora uravnavati svoj stres. Bom jaz raje kar z otroci. Ne morava si oba privoščit vsega tega, saj potem sploh nič ne bova skupaj!”

Aha, v tem grmu tiči zajec! Je to res zdravo razmišljanje in edini pravilen odgovor? Kajti naša boljša polovica si bo po vadbi brez slabe vesti privoščila še pijačko s kolegi, me pa si tako težko vzamemo zase nekaj dragocenih minut! Draga moja, tvoj partner je tudi oče tvojih otrok in nedvomno ga otroci potrebujejo, zagotovo si ga včasih celo želijo povsem zase. Ti pa si tudi zaslužiš svojih “5 minut”. Torej kaj še čakaš, skupaj naredita načrt in se uskladita. Prepričana sem, da te bo tvoj dragi še kako podprl!

Pa naj zaključim današnjo objavo s simpatično šalo na račun naših očkov: Veste kdaj otroci kličejo mamico in kdaj očija? Takole nekako gre, kajne?:“Mami žejen sem, mami se greš igrat, mamica kje je moja pižama, mami kdaj bo večerja,?…. Oči, kje je moja mamica?” 🙂