60 dnevni izziv: Socialna omrežja niso naše ogledalo

"Vse mamice so tako urejene, saj veste brezhiben make up, dolgi urejeni nohti, zadnji trendi oblačil,… Jaz pa…."

Vse mamice so tako urejene, saj veste brezhiben “makeup”, dolgi urejeni nohti, zadnji trendi oblačil,… Jaz pa…. nimam niti časa, da pokažem svoje spretnosti v ličenju, zadnjič sem oblačila nakupovala prejšnjo sezono, moji noti so polomljeni, lasje suhi in uničeni,…. Kaj je z menoj narobe?

Drage moje najprej razčistimo tole: od kje vam informacija, da so vse mame fit in šik. Najbrž vas zasledujejo in obremenjujejo fotografije iz “Facebooka”, “Instagrama” in drugih socialnih omrežij. Pa ste kdaj pomislile, da se tam pokažemo le v najboljši luči, s 1001 filtrom? Da je to svet, ki ni čisto resničen? Nekoč sem prebrala misel, da je “Facebook” knjiga želja nas samih, ter da so naše objave pravzaprav naše skrite iluzije in ne realna slika našega življenja. In mi si dovolimo, da nam nek umetno ustvarjen svet narekuje kaj je prav in kaj moramo? Prekinimo ta tok, bodimo to kar v resnici smo!

Tole izpoved bom z vami delila kar brez filtrov. Verjele ali ne, tudi mene najdete sredi dneva v pižami, z “bad hair day”, tečno, brez makeup-a, z uničenimi nohti, mozoljem sredi čela,… Bolje, da v takšnih trenutkih ogledala niti ne srečam. Takrat se namreč smilim sama sebi, o misli, da bi se spravila s kolegico na kavo pa ni niti sledi. Zakaj bi na kaj takšnega sploh pomislila, če bi mi vzelo celo večnost, da se spravim k sebi? In ja, ta včasih je pri meni kar pogost pojav! Navsezadnje pa vem in verjamem, da nisem osamljen primer, kar nekaj nas je takšnih, čeprav to nerade priznamo. In zakaj drage moje nebi realnosti pogledale v oči in se enkrat končno osvobodile?

Lepota izhaja iz nas samih. Včasih je iskren nasmeh najlepše ličilo, saj na naš obraz nariše več kot 1001 šminka. In če se bomo sprejele takšne kot smo (tudi brez filtrov), takrat bomo zasijale v svoji najlepši podobi. Zato drage moje  – imejmo rade same sebe, bodimo ponosne na to kdo smo. Šele takrat, ko bomo resnično zadovoljne same s seboj, bodo tudi drugi v nas zagledali pravi odsev.

V vsaki od nas se skriva lepota, potrebno ji je le ponuditi priložnost, da se pokaže in zasije v svoji veličini!

Pa naj to priložnost izkoristim, da se vam predstavim tudi sama. Tukaj sem, v vlogi mamice ujeta v nepričakovanem trenutku, brez filtrov in popravkov, z gubicami, ki pripovedujejo, da nisem več najmlajši letinik. 🙂 A vseeno, vedno skušam biti nasmejana in tudi takšnim trenutkom morda lahko pripišem kakšno gubico več.

Drage moje, danes smo stopile v drugi teden 60 dnevnega izziva :”Mamice naredimo nekaj zase!” Pred nami je še več kot 50 dni, zato ne zamudite dogodivščin, ki nas še čakajo! Veselim se vaše družbe!