60 dnevni izziv: Razstrupimo svoje telo

Tukaj je nekaj receptov za odlične sadne napitke, ki bodo razstrupili vaše telo.

Je spomladanska utrujenost mit ali resnica? Na to vprašanje nimam odgovora. 🙂 Sem pa za vas pripravila nekaj idej za okusne sadne napitke, ki vas bodo zagotovo napolnili z novo energijo, vas vrnili v dobro formo in vaš organizem očistili škodljivih snovi. Tukaj so recepti  za tri osvežujoče smoothie, ki bodo razstrupili vaše telo, spodbudili prebavo in odstranili kakšen odvečen kilogram.

1. Zeleni smoothie z avokadom in jabolko

Avokado, jabolko, banano in pest špinače operemo, narežemo na kose in damo v mešalnik. Dodamo še žličko medu in malo kokosove vode, ki deluje razstrupljevalno. Vse skupaj dobro zmiksamo in dobimo ne preveč sladek, očiščevalni napitek, ki je tudi odlična ideja za zdrav zajtrk ali popoldansko malico.

2. Pomarančni frape

Pomaranča je priljubljeno sadje, ki ni le bogato z vitaminom C, ampak ima tudi številne druge pozitivne učinke na naše telo. V mešalniku zmiksamo stisnjen sok dveh pomaranč, 2 dcl jogurta, 1 banano, 1 čajno žličko limoninega soka in 1 čajno žličko medu. Tako pripravljen frape je tudi odlična zamenjava za malico ali večerjo.

3. Tropski smoothie

Olupite dve banani, ju premažite z limoninim sokom in postavite za eno uro v hladilnik. Nato ju v mešalniku zmiksajte skupaj z dvema skodelicama narezanega ananasa in skodelico ovsenega mleka.

Morda pa s pomočjo sadnih napitkov uspemo pregnati spomladansko utrujenost!