60 dnevni izziv: Potrebujem svoj čas za sprostitev

Tistih nekaj minutah dnevno, ki bi jih imela samo zase! Da se umirim, se poglobim vase in si napolnim baterije za dan, ki je pred mano.

Čeprav je danes za mano šele četrti trening v fitnesu, moram priznati, da me je športna aktivnost povsem zasvojila. Občutek nakaj narediti zase je neprecenljiv in vesela sem, da sem spejela izziv. Vedno, ko zapuščam fitnes sem polna energije, adrenalina in želje, da naredim še nekaj več. Vesela sem, da se mi vrača življenjski elen in moč, to je namreč osnova za kvaliteten dan tako v službi, kot doma v objemu svoje družine.

Vsekakor pa bi svojemu življenju rada dodala še nekaj, tisti občutek miru, ki poboža našo dušo in telo. In kako doseči to? Obrnila sem se kar na svojo prijateljico Brigito Bračko, ki jo je pred leti pot zapeljala v jogo in sedaj svoje znanje uspešno deli naprej.

“Najpomembnejše pravilo v življenju je iskanje ravnovesja med norim svetom, ki nas obkroža in vsemi obveznostmi, ki nam jih nalaga življenje ter časom, ki ga namenimo samo sebi. Dnevna umiritev skozi meditacijo in prakso joge je nekaj kar nam bo na dolgi rok izjemno koristilo. Pomembno je predvsem vztrajati. Pogosto mi pravijo ljudje, da ne znajo meditirati in vse kar lahko rečem je le, bodite vztrajni, notranji mir bo prišel. Če temu dodamo še nekaj fizične prakse v smislu izvajanja jogijskih asan, pa bomo na dobri poti, da najdemo ravnovesje. Z veseljem bom v naslednjih dneh z vami delila nekaj nasvetov in video vsebin, s katerimi boste našle ravnovesje v življenju.”

Tudi ve hrepenite po nekaj minutah dnevno, ki bi jih imele samo zase? Tiste minute, ko se umirite, se poglobite vase in si napolnite baterije za dan, ki je pred vami.

Jutranji treningi joge vam ponujajo ravno to, dali vam bodo energijo za cel dan in lepo postavo za celo življenje!

Izboljšala pa se bo tudi vaša produktivnost in pospešil metabolizem, po vrhu vsega pa boste postale še bolj gibljive. In ko bo enkrat joga del vašega vsakdana, boste na splošno bolj aktivne, srečne, zdrave in polne energije. Se že sprašujete kako začeti? Začnite z mirno meditacijo. Usedite se na tla, prekrižajte noge po turško, sklenite dlani in dihajte nekaj časa. To naj bo vaš uvod v umiritev in sprostitev. Za naslednje korake pa bo v kratkem poskrbela naša Brigita. Za nas bo namreč posnela video vsebine z nakaj asanami, ki nas bodo postopno popeljale v svet joge. Še lažje in zabavneje pa je, če se odločite za tečaj joge in si nekajkrat tedensko privoščite uro popoldneva le zase in za svoje telo.

Vesela sem, da se je Brigita odzvala na moje povabilo. Še bolj pa me veseli, da se boste v njeni družbi  z jogo srečale tudi ve. V zahvalo sem naši jogistki prinesla uporabno darilo podjetja Karbonoir. Ker Brigita prisega na naravne stvari, ne dvomim, da jo bo paketek več kot navdušil. Slovenski izdelki Karbonoir so namreč osnovani na aktiviranem oglju iz kokosovih lupin. Za bele zobe, čisto kožo in celodnevno svežino.