60 dnevni izziv: Nimate časa…

... da bi nekaj naredile zase?

Čas je relativna zadeva. Vikend mine v trenutku, 30 sekundni plank pa traja celo večnost.

Še vedno v meni odzvanja misel, ki jo je že pred nekaj časa z menoj delil prijatelj: “Čas teče počasi, mine pa zelo hitro!”

Priznam, tudi sam sem se večkrat znašel v situaciji, ko sem bil prepričan, da za trening nimam časa, niti za pripravo hrane, kaj šele, da bi prebral kakšno knjigo, skočil na kavo, … Da se razumemo, vsi imamo enako dolg dan in to natanko 24 ur. In vsi imamo čas za tisto kar nam je pomembno – PRIORITETE seveda. Prioritete nam narekujejo odločitve v življenju. Če nam je pomembno pobrati otroke iz šole, treninga, učnih ur klavirja, bomo to naredili kadarkoli – tudi med službo, kosilom,… Ko imamo prioritete na mestu, se lahko lotimo tako rekoč “Time-managmenta”. Časovne orgarnizacije po naše.

Primer: Jutri bi rade naredile nekaj zase, recimo trening v Gym-u. Čaka vas dan poln obveznosti: služba, otroci, gospodinjstvo,… vse do večernih ur seveda. Sicer se ne organizirate, vsekakor pa do konca dne verjamete in upate, da se bodo vaše obveznosti končale ob spodobni uri in da vam bo ostalo dovolj energije za trening. Pa kaj še, verjetno živite v iluziji. Po tako napornem dnevu boste zagotovo samo padle v posteljo, še prej pa se potolažile z dobro dozo “cukra”. Sicer ne velja za vse, ja pa žal pogosta praksa.

Drage dame, ne odlašajte – naredite nekaj zase! Čas za trening si morda privoščite kar pred službo. Dan boste tako pričele s pozitivo in uspešno, imele boste več energije ter večji fokus na stvareh, ki vas čakajo. In veste kaj, ne boste imele slabe vesti, da tudi tokrat zase niste naredile ničesar. Jaz sem v fitnesu že ob 6:00, če rabiš spodbudo pri treningu ti z veseljem pomagam.

In če se sprašujtete kako aktivno preživeti tiste dni, ko niste v telovadnici? Tudi v družbi vaših malčkov lahko marsikaj naredite zase. Privoščite si trampolin in vsak dan 15 minut skupaj z vašimi sončki poskakujte ter se zabavajte. Ali pa si morda omislite otroški sedežek za na vaše kolo in se družinsko odpravite na izlet. Če pa je vaš malček že tako velik, da lahko kolesari sam, mu privoščite dobro kolo, vi pa si ob tem zagotovite svojo dozo teka. Ponuja se vam pisana paleta možnosti kako preživeti aktiven čas z vašimi sončki. Še več idej za zabavo na prostem, pa vas čaka TUKAJ!

Drage dame, ne iščite izgovorov raje naredite nekaj ZASE!