Epilog natečaja »OBLIKUJ BELO SRAJCO«

Kako iz klasične bele srajce narediti presežek?

Vsi vemo, kakšna je klasična bela srajca. Za marsikoga je lahko preveč konvencionalna, dolgočasna ali celo sinonim za formalnost. Kako pa bi bila videti, če bi jo oblikovali sami? Bi bila moška, ženska ali unisex? Dolga ali kratka, bolj vsakdanja ali avantgardna, z ali brez ovratnika? Namen natečaja »Oblikuj belo srajco« pod taktirko Pentlja Concept
Store je bil raziskati to raznolikost, edini pogoj je bil, da je izdelek narejen le iz belega srajčnega bombaža. Med 21 prispelimi srajcami je strokovna komisija v sestavi fotograf Peter Giodani, modna oblikovalka Nataša Hrupič, stilistka in urednica Nina Jagodic, urednik Dejan David Kemperl, dipl. inž. konf. teh. Alenka More, modni oblikovalec Peter Movrin,
modna oblikovalka in stilistka Barbara Podlogar ter lastnica trgovine Pentlja in oblikovalka nakita Goga Štiftar, najprej izbrala 12 finalistov, katerih kreacije je bilo moč videti na sinočnji reviji, izbrali so tudi zmagovalko – Polono Roblek.

»Bela srajca, ki jo je oblikovala, je zanimiva v svoji preprostosti, obenem pa pozitivno izstopa iz povprečja in je kljub vsemu zelo specifična ter izvirna. Je drugačna, drzna in samosvoja. Kljub osebni noti pa ji uspelo ohraniti razpoznavne elemente srajce in po mnenju članov komisije je to srajca z veliko začetnico,« je žirija zapisala v utemeljitvi. Zmagovalki bo Pentlja krila material za izdelavo kolekcije belih srajc, ki bodo naprodaj ekskluzivno v Pentlja Concept Store.
Modeli so se po pisti sprehodili v obutvi Kopitarne Sevnica, ki so jo razvili v sodelovanju z oblikovalcem Petrom Movrinom.