Enciklopedija za fashioniste, ki želijo vedeti več

Vpogled v modno enciklopedijo, ki te bo naučila več kot le ''katera je najbolj prodajana torbica leta 2017''.

Vpogled v modno enciklopedijo, ki te bo naučila več kot le ”kako kombinirati statement uhane” ali ”kako nositi klasično fedoro”.

Strastni ljubitelji in ljubiteljice mode bodo zagotovo usmerili zanimanje v tri nove knjige Shoes – Bags – Rings, ki so izšle v sklopu muzeja Victoria & Albert, posvečenega modnim dodatkom.

V sodelovanju z založniško hišo Thames and Hudson, so kustosinje omenjenga muzeja pripravile malo modno enciklopedijsko zbirko, ki je obogatena s privlačnimi ilustracijami, skozi katere se odslika zgodovina čevljev, torbic in nakita vse od njihovega začetka do danes. Zares radovedne modne ljubitelje bo dotična zbirka podučila o detajlnih spremembah in modifikacijah v obliki, uporabi in samem videzu skozi stoletja obstoja obravnavanih modnih dodatkov.

TORBICE

Prve torbice, zveste ženske prijateljice, so se pojavile v 16. stoletju in naredile izjemno dolgo pot od prvih ročno izvezenih vrečk – mošnjičkov, preko funkcionalnih modnih dodatkov in vse do današanih t.i. IT modelov, ki izpolnjujejo visoke funkcionalne in estetske potrebe ter pričakovanja.

ČEVLJI

Od srednjeveških usnjenih natikačev – japonk, preko prefinjenih aristokratskih čeveljcev, ki so narekovali viktorijansko modo, pa vse do legendarnih platform iz 60-ih let in ultravisokih pet zadnjih 15 let, so čevlji veljali že od nekdaj za modni dodatek, ki je več kot le funkcionalen kos moške in ženske garderobe.

PRSTANI

Prstan je močan modni dodatek, ki že od samega začetka simbolizira ljubezen, pripadnost in vero. V enciklopedijski zbirki so se kustosinje lotile raziskovanja dizajna oblike prstana od srednjega veka do današnjih nesramno dragih prstanskih obročkov.