Dvanajstletnica je postala nov obraz znamke Calvin Klein

Prva kampanja Rafa Simonsa, ki odmeva v vseh porah modnega sveta.

Avgusta 2016 je bil modni oblikovalec Raf Simons tudi uradno proglašen za novega kreativnega direktorja modne znamke Calvin Klein in vse od takrat se je v modnih krogih šušljalo o tem, kdaj bo realizirana njegova prva velika kampanja za dotično modno hišo. Minilo ni niti pol leta in pri Calvin Klein se že ponašajo z novimi modnimi potezami, ki odmevajo po vsem svetu.

Nov obraz modne hiše je postala rosno mlada Millie Booby Brown, ki bo februarja dopolnila 13 let. To, da se modne znamke odločajo za vedno mlajša dekleta, pravzaprav deklice, nas niti ne preseneča več do te mere kot nas je še pred kratkim. Pa vendar so takšni koraki še vedno nepričakovane poteze, ki nas pahnejo v razmislek kako daleč, generacijsko gledano, namerava modna industrija poseči. Še toliko bolj kritično se odzovemo, ko govorimo o modnih kampanjah, ki so v prvi vrsti namenjene odraslim ženskam, reprezentirajo pa jih otroški obrazi, ki se v omenjenih vlogah znajdejo prav zaradi svoje medijske prepoznavnosti.

Millie Bobby Brown pa se je prej kot pri Calvin Klein, ponudila priložnost sodelovanja z modno hišo Louis Vuitton, a slednji modni projekt še čakamo. Calvin Klein tim je v svoji kampanji vključil tudi znane modele, Abbey Lee Kershav, Lineysi Montero, Natalie Westling in Kiki Willems. Modna kampanja, ki predstavlja linijo Calvin Klein By Appointment, se je po Simonsovih besedah v svojem bistvu osredotočila na ameriške ženske. Tako je celotna kolekcija oblačil oblikovana prav v čast ženskam Amerike. Prva modna revija, ki jo bo za Calvin Klein pripravil Raf SImons v New Yorku, je že potemtakem zelo pričakovana, a o podrobnostih ne bo ne duha ne sluha do zadnjega trenutka.