Draga bralka, dragi bralec… to pismo je namenjeno tebi

Hvala, ker si del naše poti...

Draga Etiketa,

oktober je tvoj mesec, saj je nedolžna beseda etiketa pred dvema letoma dobila prav poseben pomen. Postala je veliko več kot pravi SSKJ, ki etiketo opisuje, kot listek oziroma ploščico za označevanje ter kot pravila vedenja v družbi. Oktobra 2014 smo besedo Etiketa začeli pisati z veliko začetnico. Rodila se je nova medijska zgodba, ki sem se je tako zelo veselila, a hkrati izjemno bala. Saj veste, tisti občutek strahospoštovanja in odgovornosti. Dolgo časa sem se spogledovala z mislijo spletnega portala, saj sem bila leta 2011 vodja projekta, ki je zasnoval prvo samostojno spletno platformo modnega in lifestyle portala, ki ni bila povezana s katero od večjih medijskih hiš v Sloveniji. Ravno istega leta pa sem se odločila za korak naprej, samostojno pot in v meni je ves čas tlela ideja in želja po spletnem portalu, ki bo drugačen od tega kar ponuja trg. Z močno voljo in perfektno kreativnostjo ekipe, smo ustvarili Etiketa Magazin, ki je bil že v samem začetku odlično sprejet, saj nam je uspelo narediti točno to kar sem si želela- ustvariti medij, ki bo vedno pozitiven, ki te vsakič, ko ga obiščeš sprosti. Ob branju novice pa ne rabiš preveč razmišljati, a ne? 🙂 Enostavno te, tako kot večina medijev, ki poročajo o vsakodnevnih problemih tega sveta, ne more spraviti v slabo voljo. In ravno to je bil moj namen!

Vse preveč je negativnih vsebin, ki jih mediji predstavijo še bolj negativne kot so v resnici.

Vsak dan znova je apokaliptično, a apokalipse od nikoder. Samo stanje duha v družbi je vsak dan bolj napeto, saj hočeš ali nočeš vsaka informacijo, ki jo sprejmemo vpliva na naše počutje in zavest ter tok misli, četudi se nam zdi, da se nas osebno to ne tiče. In vse te informacije so postale del naših živjenj, ker pritegnejo pozornost družbe. Zakaj mislite, da mediji toliko poročajo o nesrečah in umorih? Če logično pomislimo to niso informacije, ki bi jih mediji bili dolžni dostavljati javnosti, saj je družinska tragedija del dotične družine in ne vseh nas. Precej je takšnih primerov, ko bi nam bile negativne informacije zlahka prihranjene, a nam niso, ker si ljudje v svoji biti želimo brati in gledati negativno. Takšni smo in tega ne moremo spremeniti, še posebej ne, ker nam negativnost družba vceplja z večmililitersko injekcijo in to vsak dan po več odmerkov. Gledanost in klikanost pa na drugi strani medijem prinaša težko zaslužen kruh in tako sklenemo krog, ki nas prežema z negativnimi mislimi, dogodki in podobami. In ker je tega enostavno preveč, sem si želela ustvariti ravnovesje ponorelemu medijskemu svetu in nam vsem skupaj dati nekaj v čemer vsi uživamo.

Radi gledamo lepe fotografije, iščemo navdihe za svoje kreativno izražanje skozi modo, za potovanja, preizkušamo lepotne tretmaje in recepte za najbolj zdravo torto, občudujemo arhitekturne stvaritve in udobje skandinavskega dizajna. In ravno to je tisto, kar vas lahko vsaj za nekaj minut na dan odpelje v lepote tega sveta, ki jih je mimogrede ogromno, samo najti jih je potrebno in videti s pravimi očmi.

Ko sem brskala za informacijami o najbolj branih člankih zadnjih dveh letih, me je presenetilo prav to, da se med top 10 članki znajdejo zelo raznolike vsebine, vse od mode, dizajna, lepote in kulinarike. To me izjemno veseli, saj podatki kažejo, da vam dostavljamo vsebine, ki si jih želite, v ravno pravšnji meri. In še en podatek me je neizmerno razveselil – Etiketa Magazin je v dveh letih zabeležila več kot 700.000 različnih bralk in bralcev, tukaj so seveda vključeni tudi obiski iz tujine. A tako na oko, bi lahko rekli, da se je že tretjina Slovenk in Slovencev srečala v virualnem svetu z Etiketo. To je res izjemen podatek glede na to, da jo osebno obravnavam kot dvoletno malčico, ki komaj stopa na pot življenja, se iz dneva v dan uči in gradi čvrste temelje za uspešno prihodnost. In ta malčica je v začetku letošnjega poletja dobila sestrico, ki smo jo poimenovali Etiketa Shop. Kot mlajši sestrici ji je seveda veliko lažje, in tako je že v prvih petih mesecih Etiketina spletna trgovina zabeležila več kot 90.000 različnih obiskovalcev v svojem virtualnem svetu. In ker mi je mar za nataliteto :), obljubljam, da se bo Etiketina družina še naprej širila in kmalu presentila z novimi projekti. Na začetku naše poti se je rodila čudovita zogdba v obliki ogrlic #jaz, ki je postalo kar nekakšno “gibanje”. Kmalu bo tudi ta zgodba dobila svoje nadaljevanje. Celotna ekipa pa bo ob ustvarjanju ostala predana naši glavni misiji: delati dobro, prinašati pozitivne informacije, takšne, ki ti bodo polepšale vsak dan in bodo tvoj navdih.

Vse najboljše tudi tebi draga bralka in bralec!

Tukaj pa seznam najbolj branih člankov v Etiketini zgodovini:

  1. 10 edinstvenih Slovenskih prenočišč
  2. Slastna Milka torta brez pečenja
  3. 10 nizkih čevljev, ki jih bomo nosile to jesen
  4. Stvari, ki moškim na ženskah niso všeč
  5. V javnost prišle neretuširane fotografije Beyonce
  6. Anela Šabanagić med najbolj oblečenimi na NYFW
  7. Lepotni trendi, ki jih v letu 2016 nočemo več
  8. Etiketa, s.Oliver in agencija Model Group te iščejo
  9. Skedenj preurejen v lepo podstrešno stanovanje