Dolce&Gabbana, škandal #2

Dolce&Gabbani očitno ni mar za ugled? Sporne modne kampanje se kar nadaljujejo.

Znano je, kaj je bil škandal št. 1 v nizu dveh zaporednih spornih modnih kampanj Dolce&Gabbana. Z drugim spodrsljajem so občutno užalili Kitajce.

Prva ponesrečena modna kampanja je požela mnogo kritik na račun predrznega napisa ”I’M THIN & GORGEOUS”. Napis se je, za piko na i, znašel tudi na otroških športnih copatih.

In ker prvi spodrsljaj, ki je bil nedvomno kaplja čez rob, očitno ni bil dovolj, se je nemudoma zgodil še drugi škandal. Razburljivo dramo so povzročili v modni kampanji, ki je nastajala v Pekingu, kjer so namesto izbranih modelov v razkošnih kreacijah fotografirali tudi slučajne mimoidoče in turiste.

V trenutku, ko je dotična modna kampanja obšla ves svet, so na družbenih omrežjih ponovno zanetili ogenj! Tokrat so komentatorji obtožili nastale fotografije in jih etiketirali za žaljive, saj so brez dovoljenja uporabili obraze lokalnih prebivalcev za lastno promocijo. Spet drugi so pisali o tem, da se fotografiranje ni odvijalo na Kitajskem, temveč v Severni Koreji, saj je slednja država občutno manj moderna od Kitajske. Očitno fotografije povedo in razkrijejo mnogo preveč.

Razvpiti Stefano Gabbana se tokrat ni odzval na kritike in komentarje, kakor tudi nihče drug iz modnega teama D&G. Kljub temu pa so sporne fotografije, ki so bile krive za njihov drugi škandal v rekordno kratkem času, odstranili s profila na kitajskem družbenem omrežju Weibo.

Dolce&Gabbana, upamo, da se še vsaj nekaj časa ne bo zgodil tretji nepremišljen spodrsljaj.