Dolce&Gabbana, škandal #1

''I'M THIN & GORGEOUS'' sporna kampanja.

Znamka Dolce&Gabbana je zadnje dni na zelo slabem glasu, do česar pa sta jih pripeljali kar dve zaporedni škandalozni kampanji.

Prestižna italijanska modna znamka je te dni zaznamovala modno dogajanje s sporno kampanjo, ki je v medijih povzročila val zgražanja, s strani javnosti pa požela malo morje kritik. Kakor glavni akterji pri Dolce&Gabbana, tudi sledilci in komentatorji družbenih omrežij niso bili brez dlake na jeziku.

Kot prvi v nizu neokusnih kampanj so se znašli otroški tenis copati, ki jih je na neposrečen način ”krasil” napis ”I’M THIN & GORGEOUS” (sem suha in krasna). Nepremišljena poteza, čeprav po besedah začasno osovražene modne znamke premišljena, je izzvala pri ljudeh različnih generacij mnogo besa in (pričakovanega?) neodobravanja.

Pa vendar, drzni italijanski modni dvojec tokrat ni prvič stopil na bojno črto. Znana je tudi predrzna izjava, kjer so otroke, spočete po poteh umetne oploditve, poimenovali ”sintetični otroci”.

Številni komentarji na družbenih omrežij so se jasno nagibali proti sporni kampanji, modno znamko pa označili za neodgovorno. In kaj je dodatno poslabšalo celotno zadevo, pri nekaterih tudi ugled, je bil odgovor Stefana Gabbane na vse nasprotujoče komentarje: ”In ti bi raje bila debela in polna holesterola?”. Svoje nestrinjanje pa je jasno in javno namenil tudi Huffington post-u, ki so prav tako skritizirali dotično kampanjo za otroško obutev.

In kateri je drugi škandal, ki se je zgodil (pre)hitro po ”I’M THIN & GORGEOUS” ? Preveri tukaj (link)!